Sveštenik MCP: Vjeronauka nikako da dođe do škola, ali djeca pri hramovima drže upaljeno kandilo
Foto: MCP

Sveštenik MCP: Vjeronauka nikako da dođe do škola, ali djeca pri hramovima drže upaljeno kandilo

Koordinator Katihetskog odbora Mitropolije crnogorsko-primorske Pavle Božović žali što se vjeronauka ne izučava u crnogorskim školama.

On je u kripti Sabornog hrama u Podgorici, gdje je održana dječija Svetosavska akademija na kojoj suučestvovale sve vjeronauke i dječiji crkveni horovi iz Podgorice, kazao da vjeronauka nikako da dođe do učionica i đaka.

- Vjeronauka kao predmet u školama nažalost nikako da dođe i da stigne do naših učionica i do naših đaka, ali Bogu hvala pri našim hramovima djeca polaznici škola vjeronauke drže upaljeno to kandilo vjere i kandilo vjerske nastave i ne dozvoljavaju mu da se ugasi - istakao je Božović.

On je konstatovao da će protivnici vjeronauke reći će da ona sama po sebi predstavlja kontradiktornost, da je to nauka o vjeri, a da vjera i nauka ne mogu zajedno.

- Ova djeca su najbolji primjer da to nije tačno jer polaznici naših škola vjeronauke su skoro svi odlični đaci, ostvaruju izuzetne uspjehe na takmičenjima različitih vrsta i pokazuju upravo kako vjera, nauka i lijepe umjetnosti sve mogu zajedno ići ruku pod ruku i to je upravo ono što nam je kao veliki amanet i veliko djelo upravo ostavio Sveti otac naš Sava - Božović.

Izvor Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.