Radević: Neka PES kaže zašto se sveti građanima Berana

Radević: Neka PES kaže zašto se sveti građanima Berana

Nakon što se pojavila vijest da je nacrtom odluke o državnom budžetu za narednu godinu od planiranih 240 miliona eura za Opštinu Berane opredijeljeno svega dva milina eura, reagovali su iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije. Oni su u saopštenju kog je potpisao predsjednik beranskog SNP-a Ivan Radević istakli da se ovako minimalna izdvajanja kose sa programom Evrpe sad o ravnomjernom regionalnom razvoju Crne Gore.

- Slušajući obećanja koja su se ticala programa "Evropa sad", u vezi ravnomjernog regionalnog razvoja Crne Gore, pomislili smo da i za Berane dolaze bolji dani. Tim prije, jer u novoizabranoj Vladi glavnu riječ vode kadrovi partija koje vrše vlast i na lokalnom nivou. Međutim, vijest da je planirano da se iz državnog budžeta za kapitalne investivije, od naznačenih 240 miliona eura, za opštinu Berane izdvaja svega dva miliona eura, shvatili smo da to očigledno neće biti slučaj. U datoj situaciji zahtijevamo od odgovornih u Vladi Crne Gore da nam odgovore zašto su ovako mala sredstva opredijeljena za rješavanje nagomilanih infrastrukturnih problema u našoj opštini. Neka kažu da li je to odraz loše komunikacije lokalnih vlasti sa aktuelnim ministrom finansija i samim premijerom, ili su odgovorni iz lokalne vlasti poslali loše urađene projektne zadatke. Neka kažu zašto se neko na ovakav način sveti građanima Berana i sputava dalji razvoj našeg grada – zapitali su iz OO SNP-a.

Tvrde da bi stvari bile drugačije da je SNP nosilac lokalne vlasti u Beranama.

- Ubijeđeni smo da je SNP nosilac lokalne vlasti, što mu je po logoci stvari i pripadalo, da bi stvari bile sasvim drugačije. Ovako mi nijesmo mogli uticati na kreiranje raspodjele novca iz državne kase, niti na kandidovanje projekta upućenih prema Vladi. No, ovo je još jedan od dokaza da se politika SNP-a bazirala i bazira na rjšavanju vitalnih problema i unapređivanju raspoloživih kapaciteta, o čemu, između ostalog, govore i milionska ulaganja u modrenizaciji zdavstvenih ustanova u našem gradu - kazali su iz beranskog SNP-a.

Zatražili su da se u konačnoj odluci o državnom budžetu ukalkulišu veća izdvajanja za kapitalne investicije u Beranama.

- Zato bez obzira što pojedinci nastoje da omalovaže učinak SNP-a prilikom realizacije kapitalnih investicija u našem gradu, zahtijevamo od aktuelne Vlade da nađe načina da u konačnoj verziji odluke o Budžetu ukalkuliše stavke na osnovu kojih će se više novca uložiti za infrastukturne projekte. Takođe, insistiramo da se ubrza završetak radova na izgradnji i rekonstrukciji važnih saobraćanica u ovom dijelu Crne Gore i da odgovorni u državnim institucijama i lokalnoj upravi kažu kakava je dalja sudbina beranskog aerodroma - zaključili su iz beranskog SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.