Šaranović: Zoran Brđanin je direktor policije
(Foto: RTCG)

Šaranović: Zoran Brđanin je direktor policije

Zoran Brđanin shodno presudi Upravnog suda direktor je policije, rekao je u Dnevniku TVCG Danilo Šaranović, ministar unutrašnjih poslova.

On je kazao da se do tog tumačenja došlo kroz konsultaciju sa pravnim stručnjacima. 

"Ta presuda je drugačija od prvobitne presude kojom je sud vratio postupak na ponovno odlučivanje Vladi. Ova presuda je takva da je direktor policije Brđanin. Kako i na koji način će se obaviti primopredaja, između Nikole Terzića i Brđanina, stvar je Vlade, kao stranke u postupku", rekao je Šaranović.

On je rekao da su u Vladi Crne Gore saglasni da su potrebne reforme u bezbjednosnom sektoru, a prioritet borba protiv korupcije. 

"Kadrovske reforme moraju biti u skladu sa zakonom", istakao je Šaranović.

Poručio je kako svako dalje imenovanje mora da bude "sinonim za integritet i profesionalnu hrabrost".

"Kao ministar posvećen sam strogom poštovanju Zakona o unutrašnjim poslovima. Imamo inkriminisanje u sektoru bezbjednosti svaki put kada se politika umiješa u sektor bezbjednosti i nijedan politički subjekt neće moći da vrši pritisak na budućeg direktora policije", rekao je Šaranović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.