"Od vašeg učešća zavisi kvalitet popisnih podataka"

Direktor Uprave za statistiku Monstat Miroslav Pejović pozvao je građane da budu dobri domaćini i otvore vrata svojih domova popisivačima. Istakao je da su građani najbolji kontrolori ovog procesa, jer svako ima mogućnost da lično, bez posrednika i isključivo za sebe, provjeri vjerodostojnost podataka unešenih u bazu popisa. Popisivačica Ivana Vukićević kazala je da od jutros od osama sati nije zabilježen nikakav problem tokom popisivanja.

Pejović je kazao da je počeo popis stanovništva domaćinstava i stanova.

„Danas i narednih dana vaše domove posjetiće popisivači Uprave za statistiku. Zato ću zamoliti građane da budemo ono po čemu smo prepoznati, da budemo dobri domaćini i da otvorimo vrata svojih domova popisivačima“, kazao je on.

Popisivači su, kako je rekao, naši sugrađani, koji su uložili puno napora da se obuče, da bi kvalitetno obavili ovaj zadatak, i da je najmanje što možemo uraditi za njih da ih primimo u svoje domaćinstvo i učestvujemo u popisu.

„Od vašeg učešća u popisu zavisi kvalitet popisnih podataka, na osnovu kojih će se raditi buduće javne politike u cilju daljeg razvoja i unapređenja kvaliteta života“, kaže Pejović.

Naglašava da su građani najbolji kontrolori ovog procesa, jer svako ima mogućnost da lično, bez posrednika i isključivo za sebe, provjeri vjerodostojnost podataka unešenih u bazu popisa.

„Koristim priliku da se još jednom zahvalim svim građanima na razumijevanju, kao i svim zaposlenima u MONSTAT-u, državnim i opštinskim instruktorima i popisivačima na svemu što je urađeno u dosadašnjem procesu. Srećan početak popisa da svi zajedno doprinesemo uspješnoj realizaciji", poručio je Pejović.

Popisivačica Ivana Vukićević kazala je da do sada nije zabilježen nikakav problem tokom popisivanja.

„Prema preporukama Uprave za statistiku danas je bilo potrebno popisati dva do tri domaćinstva da bismo vidjeli kako sve teče i da li ima nekih grešaka koje se mogu pravovremeno riješiti. U razgovoru sa građanima zaključila sam da shvataju važnost ovog popisa i do sada nije bilo apsolutno nikakvih problema, a nadamo se da će se tako i nastaviti", kazala je ona.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.