Popović: Moramo više raditi na promovisanju razumijevanja i suzbijanju predrasuda

Popović: Moramo više raditi na promovisanju razumijevanja i suzbijanju predrasuda

Neka Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom bude podsjećanje na našu odgovornost da stvaramo sredinu u kojoj svi pojedinci, bez obzira na svoje sposobnosti, mogu ostvariti svoj puni potencijal, poručila je predsjednica Skupštine

Inkluzivno društvo pruža jednake šanse svima kako bi naša zajednica bila mjesto u kojem se različitosti slave i poštuju, omogućavajući svima da doprinesu izgradnji bolje budućnosti, poručila je predsjednica Skupštine Zdenka Popović uoči Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Ona je rekla da je Skupština predana podršci inkluzivnim politikama i radu na unaprjeđenju pristupačnosti kako bi osigurali da nijedan građanin ne bude marginalizovan.

- Radimo zajedno kako bismo osigurali da zakoni i politike reflektuju stvarne potrebe osoba sa invaliditetom, gradeći temelje za održivo, pravedno i saosjećajno društvo - pozvala je ona.

Takođe, želim naglasiti važnost edukacije i podizanja svijesti o pitanjima vezanim za osobe sa invaliditetom.

- Moramo više raditi na promovisanju razumijevanja, suzbijanju predrasuda i stvaranju okoline u kojoj se svaki građanin cijeni i unaprijediti mogućnost zapošljavanja osoba sa invaliditetom kako bismo omogućili njihovu punu participaciju u ekonomskom životu zajednice. Edukacija i inkluzija na radnom mjestu ključni su za izgradnju održivog društva koje cijeni i podržava različitosti - navela je u saopštenju Popović.

Neka današnji dan bude podsjećanje na našu odgovornost da stvaramo sredinu u kojoj svi pojedinci, bez obzira na svoje sposobnosti, mogu ostvariti svoj puni potencijal i da naša predanost danas bude odraz dugoročne vizije, društva u kojem svaka osoba ima jednake šanse i prilike, poručila je predsjednica Skupštine. 

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.