Perović: Potpuna neistina da sam dobijala sugestije od Medenice i da sam uticala na sudije na Cetinju
Jelena Perović

Perović: Potpuna neistina da sam dobijala sugestije od Medenice i da sam uticala na sudije na Cetinju

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović kazala je da je potpuna neistina da je tražila i dobijala sugestije od bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

“Ne od predsjednice Vrhovnog suda, nego bilo kog kolege pravnika, čovjeka na zemaljskoj kugli. Nikada u životu nijesam tražila mišljenje kako da odlučium u bilo kom predmetu. Da li smo razgovarali – jesmo. Sve kolege to rade u bilo kojim branšama, profesijama i što više razmjenjujemo mišljenja, pametniji smo i možemo da donesemo valjanu odluku u skladu sa svojom savješću i znanjem”, rekla je Perović u emisiji “Stav” na TVCG.

Perović je dodala da je transkripte prvi put vidjela u medijima, te da ne može da komentariše nešto što je proisteklo iz krivičnog djela. Djelove poruka je, kako je rekla, morala da pročita prilikom pisanja krivičnih prijava, ali se kako kaže ne bi zamarala insinuiranim stvarima i aferama.

“Da li prepoznajete poruku ako ste je prije deset godina poslali nekom? Ne mogu da znam kada sam poslala poruke. Pokušala sam da provjerim, ali uopšte nisam toliko informatički snalažljiva. Znam toliko koliko mi treba da napišem i da stanem iza onoga što sam napisala”, rekla je Perović.

Jednom mjesečno se, kako je rekla, sastajala sa predsjednicom Vrhovnog suda, i ostalim sudijama i razmjenjivali su mišljenja.

“Kako sa Medenicom, tako i sa predsjednicima svih sudova jer smo imali pravne dileme, određene društvene procese koji su prvi put dešali… Sa sudijama, advokatima, tužiocima, građanima – sa svima smo razmjenivali mišljenje, a odlučivali smo sami bez uticaja i nametanja kako odlučiti u određenom predmetu”, naglasila je Perović.

Na pitanje da li je nekada tražila konkretno mišljenje Medenice na koji način treba postupiti u predmetima, Perović je odgovorila da je jedini put traženo zajedničko rješenje za kovid situaciju.

“Tada je bilo jako važno kako će pravosuđe i sudije da odreaguju na predloge za određivanje pritvora i bilo je važno da se u svim sudovima odredimo kako da jednako postupamo”, poručila je Perović.

Tvrdi i da nije uticala ni na odluke sudija na Cetinju.

 Izvor:Pobjeda, RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.