Prosinečki kreće bez Jovetića, ali najavljuje dobru Crnu Goru: Mnogo se kuka oko povreda, pa što ako neko nedostaje?
Foto: Pobjeda

Prosinečki kreće bez Jovetića, ali najavljuje dobru Crnu Goru: Mnogo se kuka oko povreda, pa što ako neko nedostaje?

Crna Gora ima razloga za optimizam pred meč s Islandom, poručio je iz prohladnog Rejkjavika selektor naših fudbalera Robert Prosinečki uoči sjutrašnjeg starta Lige nacija (20.45 h).

Hrvatski stručnjak, koji je svojevremeno kao selektor Bosne i Hercegovine izborio plasman u A diviziju, uvjeren je u dobar rezultat iako u startnih 11 neće biti kapitena Stevana Jovetića.

- Stevan je imao problem sa tetivom. Moramo ga sačuvati jer nije igrao od Gruzije u junu. Imamo plan za njega, a treba imati u vidu da tri dana kasnije igramo sa Velsom. Suvišno je pričati koliko nam on znači, ali jednostavno ćemo ga i sačuvati za Vels, prije svega jer nije dugo igrao i nije u takmičarskom ritmu kao drugi reprezentativci. Nema govora da je veliki profesionalac, spreman je za pola sata, a nadamo se i za više protiv Velsa – naveo je Prosinečki.

Izdiktirao je i startnih 11.

Počeće Mijatović – Vešović, Rubežić, Tući, Radunović – Brnović, Eraković – Marušić, Jovović, Osmajić – Krstović.

Crnoj Gori nedostaju Stefan Savić, Igor Vujačić, Edvin Kuč, Marko Janković, Marko Bakić...

- Mnogo se kod nas kuka oko povreda. Pa što ako neko nedostaje? Start je bitan i igraćemo na najbolji način, duboko vjerujem tu to. Igrači su motivisani, dobiće priliku oni koji nijesu bili s nama u prethodnim akcijama. Može meč da krene drugačije nego što planiramo, ali smatram da imamo čemu da se nadamo. Dobili smo na hitrini s Erakovićem i Jovovićem, sigurno ćemo moći da ugrozimo Island. I Osmajić i Marušić takođe imaju silinu, tu motoriku i brzinu, ako sve bude kako planiramo može biti vrlo dobra utakmica – naveo je Veliki Žuti.

Islanđani na konferenciji za medije gotovo da nijesu pomenuli Crnu Goru.

- Iznenadilo me što Islanđani nijesu pričali o nama. Najvažnije nam je ipak da mi imamo dobru atmosferu, što je vrlo bitno. Došli su novi klinci, ne treba mnogo pričati o odsustvima, već o onima koji su tu, aa sigurno će dati maksimum za dobar rezultat. Dobro smo ih analizirali, vidjeli smo da imaju problema i povreda, da imaju mana, nijesu idealni. Svakako, vrlo su dobra ekipa, poštujemo ih, ali možemo da ih ugrozimo. Biće zanimljiva utakmica – podvukao je Prosinečki.

Island je dva puta igrao na velikom takmičenju – na Euru 2016. bio je hit i stigao do četvrtfinala, dvije godine kasnije na Mundijalu nije prošao grupu.

Prošli su najbolji dani njihovog fudbala, ali i sadašnja reprezentacija je ozbiljna. U martu su ,,ribari“ eliminisani od Ukrajine (2:1) u finalu plej-ofa za odlazak na Evropsko prvenstvo.

- Njihov selektor Age Hareide sigurno ima motiv protiv Crne Gore, gubio je dva puta. Igraju klasično 4-4-2, ekipa su koja je baš čvrsta i organizovana, nije nimalo lako igrati protiv njih. Pobijedili su Englesku u prijateljskom meču, igrali dobro protiv Holandije iako su izgubili. Posebno smo gledali meč s Ukrajinom gdje su bili vrlo dobri u nekim momentima iako se u tom baražu nijesu plasirali na EP. I mi kao i oni želimo dobar start u Ligi nacija, bitno nam je da se dobro pokažemo, da odigramo muški i vjerujem da možemo da napravimo dobar rezultat.

Islanđani su takođe oslabljeni – u timu nema Alberta Gudmundsona iz Fiorentina i Hakona Arnara Haraldsona iz Lila, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.