RESTRIKCIJE VODE ZA “KRALJICU MEDITERANA”: Zašto Vodovod Budva štedi na pojedinim naseljima i cijelom Petrovcu?

RESTRIKCIJE VODE ZA “KRALJICU MEDITERANA”: Zašto Vodovod Budva štedi na pojedinim naseljima i cijelom Petrovcu?

Vodovod Budva već 15 dana svake noći gasi vodu naseljima koji se nalaze na višim kotama, kako bi se u gradskim naseljim bliže centru mogli napuniti bazeni i kako bi ta naselja mogla imati dovoljno vode u cilju normalnog funkcionisanja, saznaje nezvanično portal Standard od izvora iz ovog preduzeća.

Prema riječima našeg izvora, radnici Vodovoda Budva imaju imaju zadatak da svaku noć isključuju gornja naselja na većim kotama da bi se napunili bazeni i da Budva centar bukvalno ne bi ostao bez vode.

Voda se gasi, a potom se pred zoru ponovo pušta.

Ovakvi postupci budvanskog vodovoda nameću pitanje gdje ide voda iz Regionalnog vodovoda, jer iz ove kompanije svakodnevno, kroz saopštenja upućena medijima, možemo pročitati da vode ima dovoljno za cijelo crnogorsko primorje.

Iz Regionalnog vodovoda su prije 15 dana zvanično saopštili da je projekat mini brane na Morači dodatno poboljšao protok vode, te on sad iznosi 810 litara u sekundi, što je za 150 litara više nego 2023. godine.

“Povećana efikasnost i kapacitet vodosnabdijevanja omogućavaju uspješno servisiranje potreba lokalnih vodovoda na Crnogorskom primorju. Sistem regionalnog vodosnabdijevanja isporučuje 200 litara vode u sekundi više od ugovorenih količina, osiguravajući stabilno i pouzdano snabdijevanje vodom za sve korisnike”, saopštili su iz Regionalnog vodovoda.

I baš u vrijeme kada je Regionalni vodovod izvjestio o još boljem protoku vode ka crnogorskom primorju, Vodovod Budva, prema nezvaničnim saznanjima portala Standard, kreira restrikcije i Petrovcu, gdje se voda gasi svaki dan od 16 do 22 sata!

U ionako već lošijoj turističkoj sezoni ovakvi postupci dodatno narušavaju ugled Crne Gore kao turističke destinacije i sigurno neće doprinijeti da nam se turisti vraćaju.

Standard je zbog ovako loše situacije kontaktirao lokalni vodovod u Budvi, ali su oni odlučili da ne odgovore na pitanja zašto gase vodu pojedinim naseljima u Budvi i cijelom Petrovcu u navedenim terminima.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.