Predlog za današnji ručak: Alfredo tjestenina i piletina spremni su za 30 minuta
SHUTTERSTOCK

Predlog za današnji ručak: Alfredo tjestenina i piletina spremni su za 30 minuta

Početak radne sedmice ne morate započeti komplikovanim ručkom kojem je potrebno nekoliko sati pripreme. Kombinacija alfredo piletine i tjestenine je sasvim jednostavna, a vrlo ukusna opcija za ručak.

Za pripremu ovog ručka bit će vam potrebno samo pola sata, a uz to možete dodati i neku salatu.
Sastojci koji će vam biti potrebni su:

dva komada pilećih prsa
350 mililitara mlijeka
350 mililitara pilećeg temeljca
125 mililitara vrhnja za kuhanje
pakovanje tjestenine
150 grama naribanog parmezana
dvije kašike maslinovog ulja
dva čena bijelog lukabiber
sol
svježi peršun
Priprema:

U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte piletinu te sol i biber. Pržite piletinu nekih 10 minuta dok ne porumeni. Ostavite je sa strane da se kratko ohladi i onda je narežite na trakice.

U tavi gdje ste pržili piletinu, dodajte mlijeko, pilećih temeljac i bijeli luk pa također dodajte malo soli i bibera. Dodajte tjesteninu i kuhajte uz stalno miješanje dok takoreći ne postane al dente.

Na kraju pomiješajte vrhnje za kuhanje i parmezan te dodajte u umak i kuhajte dok se ne zgusne. Servirajte tjesteninu pa preko dodajte narezanu piletinu. Ako želite pojačati okus ovog jela, možete dodati svježi peršun.

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.