Pogledajte kako hrvatski mediji pišu o proglašenju Mandića, Bečića i Kneževića za persone non grata

Pogledajte kako hrvatski mediji pišu o proglašenju Mandića, Bečića i Kneževića za persone non grata

Vijest da je Hrvatska proglasila predsjednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića, potpredsjednika Vlade Aleksu Bečića i predsjednika DNP, poslanika Milana Kneževića za persone non grata te im zabranila ulaz u tu zemlju obilježiće i sjutrašnje naslovnice najvažnijih zagrebačkih medija.

Tako Večernji list na svojoj naslovnici objavljuje tekst o oštroj diplomatskoj noti Zagreba Podgorici te da “Hrvatska ovakvu Crnu Goru neće pustiti u EU”.

Jutarnji list navodi da su “Crnogorski autori rezolucije o Jasenovcu nepoželjni u RH”, a jedan od naslova je i da su “trojica crnogorskih političara proglašena nepoželjnim u Hrvatskoj”.

2h

Podsjetimo, odluka o proglašenju dvojice visokih zvaničnika Crne Gore i lideru DNP za persone non grata obnarodovana je jutros.

Zvanični Zagreb tako je nastavio da sankcioniše usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu koju je Skupština Crne Gore, po širokom uvjerenju na mig iz Beograda, donijela na Vidovdan, 28 juna.

3h

Izvor:Standard

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.