PES: Milatovićevo kvislinštvo sa DPS-om će kazniti građani na narednim izborima
Pokret Evropa sad

"Današnja odluka predstavlja tužno imitiranje Abazovićevog rušenja 42. Vlade"

PES: Milatovićevo kvislinštvo sa DPS-om će kazniti građani na narednim izborima

Današnje rušenje parlamentarne većine i izborne volje građana Podgorice od strane Milatovićevog PzP-a, u sadejstvu sa DPS-om i satelitima, predstavlja tužnu imitaciju Abazovićevog rušenja 42. Vlade, iza koje stoji vlastohleplje, a u ovom slučaju i patološka mržnja jednog čovjeka i njegove klike prema PES-u i onim ljudima zahvaljujući kojima je zasjeo na predsjedničku fotelju, poručuju iz Pokreta Evropa sad (PES).

“Ovaj psihološki „sindrom odmazde”, u kom osoba razvija negativne osjećaje prema onima koji su joj pomogli ili omogućili uspjeh, otjelotvorena je na najprizemniji način, kroz saradnju sa braniteljima Milivoja Katnića, Vesne Medenice, Zorana Lazovića i reformisanim pohoditeljima sahrana mafijaških bosova”, naveli su iz pokreta u saopštenju za medije.

Milatović i njegovi politički savjetnici treba da znaju da, kako kažu, “građani Crne Gore nisu kratkog pamćenja”.

“I da će njegovo kvislinštvo sa DPS-om biti kažnjeno na prvim narednim izborima, baš kao što je i Abazovićevo u oktobru 2022. godine. To neće moći da sakrije nijedan pripremljeni propagandni paket, u kojem će se građani zastrašivati tobožnjom etnofederalizacijom, u kojem će se aktivirati istorijske traume i strahovi od ovog ili onog političkog subjekta, sve sa ciljem stvaranja novih podjela i skretanja sa suštinskih, životnih tema”, poručuju iz PES.

Otud, prema njihovim riječima, Milatovićev, Medojevićev, Abazovićev i DPS-ov “besomučni strah” od oktobra mjeseca i rezultata programa „Evropa Sad 2”.

“Otud današnja jurnjava da se Milatoviću čim prije poturi papir, da panično raspiše izbore, prije nego što građani vide na svojim bankovnim računima da PES ispunjava svoja obećanja, i to za manje od godinu dana vršenja vlasti. Otud zaslijepljena želja da se spriječi realizacija programa „Evropa Sad 2” i da se obesmisle svi postignuti uspjesi na evropskom putu. Na kraju, ukoliko bude imao hrabrosti da samostalno izađe na podgoričke izbore, Milatović će imati priliku da izmjeri sopstvenu političku težinu i legitimitet na predstojećim podgoričkim izborima, a PES će znati kako da se institucionalno odnese prema toj činjenici, u skladu sa zakonima i Ustavom Crne Gore”, zaključuju iz PES-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.