Mladunče mrkog medvjeda vraćeno u prirodno stanište
(Foto: RTCG)

Mladunče mrkog medvjeda vraćeno u prirodno stanište

Mladunče mrkog medvjeda starosti šest mjeseci, koje je prethodnih dana boravilo u Etno selu „Vuković“ u opštini Bijelo Polje, vraćeno je u svoje prirodno stanište, saopštilo je Ministarstvo šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede.

Kako su kazali iz ovog resora, mladunče medvjeda je nakon obavljenih konslutacija sa predstavnicima Agencije za zaštitu prirode i drugim referentnim stručnjacima za ovu problematiku, uspješno je vraćeno u svoje prirodno stanište.

Iz Ministarstva šumarstva su kazali da je meče u dobrom opštem fizičkom stanju i kondiciji. 

Podsjetimo, vlasnik etno sela "Vuković" kod Bijelog Polja i poznati speleolog Mile Vuković poveo je nesvakidašnju borbu sa institucijama kako bi sačuvao život jednog mladunca medvjeda.

Vuković je malog medvjeda slučajno našao u jednoj jami.

Ipak, uprkos molbi koju je uputio nadležnim institucijama, Vuković nije mogao da zadrži mladunče koje se po zakonu moralo vratiti u svoje prirodno stanište.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.