"Problematičan broj članova Vlade, pojedini resori izmišljeni"

U Crnoj Gori je na djelu beskrupulozno zadovoljavanje partijskih interesa i formiranje Vladinih resora koji se teško mogu racionalno objasniti, prokomentarisala je rekonstrukciju Vlade izvršna direktorica Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Milica Kovačević.

"Problematičan je broj članova vlade i to je nešto što kritikujemo. Obećavano nam je da ćemo biti Švajcarska ili Singapur, a zapravo pratimo model Bjelorusije i Srbije. Vidjećemo kako su ti resori nakalamljeni i izmišljeni", kazala je Kovačević, gostujući u Jutarnjem programu TVCG. 

Prema riječima Kovačević, rekonstruisana Vlada je zasnovana na "takozvanom pomirenju, koje se interpretira u narodnjačkom smislu etno-nacionalističke parcelizacije interesa".

"To nas udaljava od građanskog društva i uvodi nas u društvo naroda, a to je koncept u kom nećemo svi živjeti lijepo", ocijenila je ona. 

Kovačević je ukazala da javnosti juče nijesu bile dostupne biografije novih ministara, a nema ni objašnjenja šta ih kvalifikuje za resore na čijem su čelu. 

"Na djelu je zadovoljavanje ličnih interesa i stvaranje resora da bi pojedinci dobili ministarska mjesta", kazala je ona. 

Podsjetila je da ranije članovi Vlade nijesu imali jedinstvene stavove o spoljnjoj politici i to je bilo jako vidjljivo.

"Problemi su zabilježeni i nad političkom kontrolom nad sektorom bezbjednosti, a bilo je i nezakonitih imenovanja. Tu je i razočarenje programom Evropa sad 2 jer nije došlo do očekivanih obećanja oko zarada", zaključila je Kovačević. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.