Bećirović pitao BS: Da li bi Rafet Husović ušao u koaliciju sa negatorima genocida u Srebrenici

Bećirović pitao BS: Da li bi Rafet Husović ušao u koaliciju sa negatorima genocida u Srebrenici

Odluka Bošnjačke stranke da uđe u rekonstruisanu Vladu Crne Gore ne bi bila ni u kom smislu problematična, čak naprotiv dobra i poželjna, da u tu istu Vladu zajedno sa njima ne ulaze politički subjekti koji su po svojim programskim opredjeljenjima, javnim obraćanjima, ratnohuškačkoj retorici i svemu ostalom, dijametralna suprotnost od onoga za šta se makar deklarativno zalaže Bosnjačka stranka u svojim programskim dokumentima, kao i svojem dosadašnjem političkom javnom djelovanju, istakao je član Predsjedništva SD-a Nermin Bećirović.

-Treba li da podsjećam moje prijatelje iz Bošnjačke stranke Crne Gore, sa kim to oni danas sklapaju savez i sa kim tvore novu vladajuću većinu? Treba li da ih podsjećam ko ih je vrijeđao u Skupštini Crne Gore i govorio da ne mogu da dozvole da “tamo neki Bošnjaci upravljaju Crnom Gorom i da se nesto pitaju u njoj"? Treba li da ih podsjećam ko je pozivao ratne drugove da se otkopa oružije i spremi za akciju? Treba li da ih podsjećam kakav odnos imaju prema genocidu u Srebrenici, kakav odnos imaju prema žrtvama u Štrpcima, prema antifašističkoj borbi i principima i vrijednostima antifašizma... Treba li da ih podsjećam ko su ratni heroji i moralni uzori njihovim novim koalicionim partnerima, ko su i kakve vojvode u Crnoj Gori, naveo je Bećirović.

On je pitao i da li treba li da podsjeća BS za kakve se vrijednosti zalažu njihovi partneri u Nikšiću i Pljevljima i kakvu atmosferu kreiraju u opštinama na čijem su čelu.

-Na kraju želim da ih pitam da li bi ovakav potez napravio časni, pošteni i mudri rahmetli Rafet Husović, čovjek koji je bio na ponos svim građankama i građanima u Crnoj Gori bez obzira kako se nacionalno i vjerski opredjeljuju, jer on je prije svega bio državnik pa tek onda predsjednik političke partije, naveo je Bećirović.

Izvor:Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.