Borančić: BS ima pravo na posrnuće ali ne i da Crnu Goru vuče u posrnuće

Borančić: BS ima pravo na posrnuće ali ne i da Crnu Goru vuče u posrnuće

Potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić kazao je da svako ima pravo na posrnuće pa i Bošnjačka stranka, međutim nemaju pravo da zarad sitnog ćejfa i interesa dodatno doprinose posrnuću Crne Gore.

- Zaustavljajući očekivane promjene i doprinoseći produbljenju političkog haosa i krize koja zahvata sve pore društva i ima sve teže reperkusije po svakodnevni život građana. Izgubili su svaki legitimitet i iznevjerili sopstveno postojanje paktom sa radikalnom politikom Andrije Mandića, ničim izazvani osim potrebom za vlašću. Sve to, nakon godinu dana Vlade u kojoj smo jasno vidjeli koji su njeni dometi i čuli koji će biti prioriteti rekonstrukcije Vlade, a tiču se državljanstva, zastave, jezika i drugih velikodržavnih zamajavanja kojima sada iz BS daju legitimitet. Takva Vlada ne može pružiti nista korisno građanima Crne Gore niti ima ičije povjerenje- naveo je on.

Kako je kazao, posebna tema je Vlada sa rekordnim 31 članom koja će "pojesti" državu, što ne pamti savremena politička istorija, ne samo Crne Gore već i velikih država Evrope i svijeta.

- Uz gomilanje administracije koja je i onako pred pucanjem, izmišljenim resorima i ministarstvima za "razbijanje dokolice", državni aparat stenje i napinje se od ove neprincipijelne "podjele plijena" do prve prilike kada će popustiti. Nažalost sada je BS saučesnik u slomu institucija države i njene ekonomije koji nas neminovno čeka- kazao je on.

Dobra okolnost u svemu jeste, kako kaže, što građani, pa i sugrađani koji pripadaju bošnjačkom narodu, konačno mogu jasno da uvide šta su ciljevi svake od partija na političkoj sceni.

- Nakon svega mi u Evropskom savezu uvijek ćemo ostati nepokolebljivi branioci i zaštitnici istinskih interesa svakog građanina, pa i Bošnjaka, i svih drugih naroda, u borbi za njihov dostojanstven život, stabilnost i istinski međusobno povjerenje u politici koje nikada nijesmo niti ćemo iznevjeriti- zaključio je on.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.