Podgorička policija uhapsila pet osoba: Tuča, vožnja u pijanom stanju, više povrijeđenih...

Podgorička policija uhapsila pet osoba: Tuča, vožnja u pijanom stanju, više povrijeđenih...

Podgorička policija uhapsila je pet osoba zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se navodi da je u Podgorici 19. jula u bašti jednog ugostiteljskog objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom, te da je tom prilikom jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede, te je prevezena na ukazivanje ljekarske pomoći.

"Radom na terenu policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica došli su do saznanja o identitetu oštećenog lica, kao i izvršiocu G.D. (28) koji je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda", ističe se u saopštenju.

Iz UP su dodali da je osim toga, 20. jula ispred jednog ugostiteljskog objekta u mjestu Bioče, došlo do narušavanja javnog reda i mira fizičkim sukobom nekoliko osoba, te da je jedna od njih povrijeđena.

"Pripadnici policije su na licu mjesta zatekli dva lica, od kojih jedno sa povredama i on je prevezen na ukazivanje ljekarske pomoći, dok su preostala dva učesnika ovog fizičkog sukoba M.V. (23) i N.V. (24), locirana i zaustavljena u saobraćaju. Vozač M.V. je alkotestiran i utvrđeno je da je vozilom upravljao uz nedozvoljenu količinu alkohola u organizmu, te je lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Sa događajem u kojem su učestvovala ova lica upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu N.V. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje, a naknadno je, nakon okončanja postupka u odnosu na gore pomenuti prekršaj, slobode lišen i M.V. zbog istog krivičnog djela", piše u saopštenju.

Uz UP su naveli da je takođe, podgorička policija postupala i u odnosu na fizički sukob koji se dogodio 20. jula ispred jednog ugostiteljskog objekta u Tuzima.

"Na lice mjesta su izašli policijski službenici, izvršili uvid i izuzeli video zapis sa video nadzora u blizini lica mjesta. Identifikovani su učesnici događaja, te je sa svim upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se od lica M.V. (31) i A.V. (29) prikupe obavještenja nakon što budu locirana, što je i učinjeno, te je postupajući tužilac kvalifikovao krivično djelo nasilničko ponašanje. M.V. i A.V. su lišeni slobode", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.