Novo „proročanstvo Simpsonovih“ na mrežama: Prva predsjednica, Tramp, ljubičasti kostim

Da li je Kamala Haris svjesno odabrala svoju odjevnu kombinaciju prije tri i po godine, ili su "Simpsonovi" ponovo "predvidjeli" budućnost (kako internet zajednica voli da spekuliše) - tek sličnosti između Lise kao predsjednice SAD-a i Harisove koja stremi ka toj funkciji preplavile su društvene mreže.

Radnja epizode koja je gledaocima „zapala za oko“ odvija se 2030. godine, kada Lisa sebe opisuje kao „prvu heteroseksualnu predsjednicu u Americi“, koja je naslijedila „prilično manji budžet od predsjednika Trampa“, piše CBS News. 

Den Grini, koji je napisao epizodu, rekao je u intervjuu iz 2016. da je zaplet shvatio kao „upozorenje Americi“.

Nekoliko drugih korisnika društvenih mreža tokom vikenda ukazalo je na najnoviju paralelu, a jedna osoba je napisala:

„Proročanstva ‘Simpsonovih‘ postali su jedna od najtrajnijih misterija našeg vremena“.

Drugi su podudarnost nazvali „uznemirujućom“ i „čudnom“.

Treći su, pak, istakli da čak i ako Kamala Haris pobjedi u novembru, budžet neće naslijediti od Donalda Trampa već od svog trenutnog šefa, Džoa Bajdena, a ako se izbori i za drugi mandat, svi rezultati 2030. godine biće njeni.

Takođe, kada je riječ o sličnostima u odabiru odjeće – Lise kako je nacrtana u pomenutoj epizodi i Kamale Haris za vrijeme inauguracije 2021. godine, mnogi su istakli da je možda riječ o slučajnosti, a možda i o svjesnom potezu Kamalinog tima da još onda ukažu na njenu ambiciju da bude prva žena na najvišoj funkciji u SAD.

I ranije se spekulisalo kako „Simpsonovi“, tj. njihovi kreatori, mogu da predvide budućnost, ali tim iza serije uvijek je objašnjavao da oni zapravo analiziraju i promišljaju društvene pojave, da je reč o satiri, ne o predviđanju budućnosti, te da veći dio vremena zapravo – nisu u pravu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.