Milatović: Danas je Crna Gora žrtva najprimitivnije političke trgovine i neodgovornosti koju premijer demonstrira prema vođenju države
Foto: Služba predsjednika

Milatović: Danas je Crna Gora žrtva najprimitivnije političke trgovine i neodgovornosti koju premijer demonstrira prema vođenju države

Danas je Crna Gora žrtva najprimitivnije političke trgovine i neodgovornosti koju premijer u kontinuitetu demonstrira prema vođenju države, poručio je predsjednik države Jakov Milatović uoči današnje sjednice parlamenta na kojoj će se raspravljati o rekonstrukciji Vlade.

- Baš kad smo mislili da nas više ništa ne može iznenaditi danas svjedočimo još jednoj prevari i vrijeđanju zdravog razuma građana Crne Gore. Nakon sto je građanima postalo jasno da je iznevjerena ideja promjena, nastavlja se devastacija političkog života i demokratskih procesa - istakao je Milatović.

Netransparentnost, neprincipijelnost, partitokratija, urušavanje institucija i trgovina državnim interesima, kako navodi, svoj vrhunac dostižu izglasavanjem najglomaznije Vlade u istoriji Crne Gore čiji je cilj zaštita pojedinačnih interesa a ne boljitak našeg društva i evropski put države.

- Ne samo da građani ovim neće dobiti ono što im je obećano poput uvećanja zarada za 25%, meritokratiju, vladavinu prava i drugačije djelovanje od onog na koje smo navikli u prošlosti, već će višestruko platiti sve dok se i poslednji partijski funkcioner ne namiri.   Pred svim društvenim akterima u Crnoj Gori je borba za pristojnu i pravednu državu, istinski građansku i evropsku zemlju, u kojoj će uspjeh svakog pojedinca zavisiti isključivo od njegovih kompetencija i postignutih rezultata - poručio je Milatović na mreži Iks.

Podsjećamo, u skupštinsku proceduru stigao je Predlog za promjenu sastava 44. Vlade Crne Gore koji je uputio premijer Milojko Spajić kao i predlog za razrješenje dijela sadašnjih ministara. O tome će poslanici raspravljati danas na sjednici zakazanoj za 11 časova.

Rekonstrukcija Vlade predviđena je koalicionim sporazumom na osnovu koga je, krajem oktobra prošle godine, oformljena aktuelna parlamentarna većina i izvršna vlast. Tim dokumentom, takođe, predviđeno je da izmjene u sastavu Vlade budu završene najkasnije do izglasavanja budžeta za iduću godinu.

Odluka da parlament na današnjoj sjednici raspravlja o rekonstrukciji Vlade donijeta je juče na Kolegijumu predsjednika Skupštine bez saglasnosti opozicije i mimo Poslovnika Skupštine, zbog čega su juče reagovale i opozicione partije i Udruženje pravnika Crne Gore.

Da je parlamentarna većina, odlukom da raspravu o rekonstrukciji Vlade organizuje na današnjoj sjednici Skupštine, prekršila i Poslovnik i Ustav, saopštio je i šef kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.