Skupština danas o rekonstrukciji, evo ko su novi ministri

Skupština danas o rekonstrukciji, evo ko su novi ministri

Poslanici Skupštine Crne Gore danas bi trebalo da se izjasne o predlogu za rekonstrukciju Vlade. Početak sjednice parlamenta zakazan je za 11 časova. Rekonstruisana Vlada imaće premijera, 23 ministarstva i sedam potpredsjednika, od kojih je pet samo na mjestu potpredsjednika, a dva pokrivaju i mjesto potpredsjednika i ministra.

NSD dobiće mjesto potpredsjednika Vlade, koji će pokrivati Budimir Aleksić, ministarka turizma biće Simonida Kordić, dok će Slaven Radunović biti ministar urbanizma.
Funkcioner DNP-a Milun Zogović biće potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, a Maja Vukićević će biti ministarka saobraćaja.
Glavni odbor Pokreta Evropa sad jednoglasno je podržao rekonstrukciju Vlade. Iz te partije ocjena da će vlast biti stabilnija i efikasnija. Prema našim saznanjima, odlučeno je da Milutin Butorović bude ministar bez portfelja.

U Vladu ulazi i Bošnjačka stranka. Kako saznajemo, BS-u će pripasti pet resora i mjesto potpredsjednika Vlade u okviru resora. Skoro svi članovi GO podržali su takvu odluku, samo jedan je bio protiv.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.