Martinović više neće biti ministar, Ćulafić na čelu Ministarstva ekologije

Martinović više neće biti ministar, Ćulafić na čelu Ministarstva ekologije

Vladimir Martinović neće više biti ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Na toj poziciji naslijediće ga Damjan Ćulafić.

To je saopšteno nakon sjednice Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

“Imajući u vidu da usljed rekonstrukcije Vlade i dijeljenja više ministarstava, Demokrate imaju obavezu utvrditi kandidata za novo ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera – Predsjedništvo utvđuje Damjana Ćulafića, za kandidata za ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, i zahvaljuje Vladimiru Martinoviću, dosadašnjem ministru u 44. Vladi Crne Gore”, navele su Demokrate.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić će u rekonstruisanoj Vladi i dalje biti na poziciji zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, dok će funkcioneri Demokrata Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Dragan Krapović i Tamara Vujović nastaviti da obavljaju funkcije na kojima su i prethodnih devet mjeseci.

Predsjednišvo Demokrata izrazilo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima partije na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici, na kojima je taj politički subjekt i, kako su saopštili, pored značajno jače konkurencije nego na prethodnim izborima, potvdio stabilnost i snagu infrastrukture, osvojiviši isti broj odborničkih mandata.

“Predsjedništvo snažno afirmiše i pozdravlja sjajne rezultate nove vlasti ostvarene na polju evropskih integracija koji su rezultirali dobijanjem IBAR-a, kao i istorijske rezultate koje bezbjednosni sektor i tužilaštvo u saradnji sa međunarodnim partnerima postiže na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kojima se potvrđuje da u Crnoj Gori više nema zaštićenih i nedodirljivih, te da država svakim danom pokazuje svoju snagu i odlučnost u izgradnji pravne države”, navedeno je u saopštenju.

Dodaju da je nastavak progresa na evropskom putu zatvaranjem više poglavlja do kraja godine, nastavak odlučne borbe na polju vladavine prava, kao i dalje ekonomsko socijalno snaženje građana ključni motiv učešća te partije u vlasti i jedini put koji garantuje sigurnost, stabilnost i napredak Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.