Zenka podržao rekonstrukciju Vlade, dobija mjesta po dubini?

Zenka podržao rekonstrukciju Vlade, dobija mjesta po dubini?

Predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka podržao je kasno sinoć, nakon dogovora sa premijerom Milojko Spajićem rekonstrukciju Vlade, saznaje nezvanično portal Standard. Toj partiji bi prema nezvaničnim saznanjima trebalo da pripadnu mjesta po dubini.

Predsjednik Demokratske unije Albanaca i poslanik sa liste ZAJEDNO! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković (DPS, SD, DUA, LP) podržaće danas rekonstrukciju Vlade saznaje nezavnično portal Standard.

On je tu podršku kasno sinoć dao, nakon dogovora sa premijerom Spajićem.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Stadnard Mehmet Zenka i njegova partija će dobiti mjesta po dubini.

Podsjećamo, sinoć su Glavni odbori, Pokreta Evropa sad, Demokrata, Bošnjačke stranke, Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije donijeli odluke da podrže rekonstrukciju Vlade i odredili svoje kandidate za ministre.

Bošnjačkoj stranci bi trebalo da pripadne Ministarstvo vanjskih poslova, koje bi, zajedno sa funkcijom potpredsjednika Vlade, vodio lider te partije Ervin Ibrahimović.

Osim resora vanjskih poslova, Bošnjačka stranka bi trebala da dobije i ministarstva za dijasporu, socijalnog staranja, regionalnog razvoja i saradnje sa NVO, kao i Ministarstvo rudarstva.

Sa ovih šest resora i potpredsjedničkim mjestom u Vladi BS dobila bi duplo više nego što je, koalicionim sporazumom o formiranju izvršne vlasti, predviđeno da sljeduje Novu srpsku demokratiju i Demokratsku narodnu partiju.

Kandidati BS za ministre, osim Ibrahimovića, su Damir Gutić, Mirsad Azemović i Ernad Suljević.

NSD će u rekonstruisanoj Vladi dobiti resore turizma, prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, kao i potpredsjedničko mjesto, koje bi pokrivao funkcioner te partije Budimir Aleksić.

U NSD-u je predviđeno da na čelu Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine bude Slaven Radunović, a turizma Simonida Kordić.

DNP-u bi, na osnovu koalicionog sporazuma, trebalo da pripadne Ministarstvo saobraćaja i potpredsjedničko mjesto za infrastrukturu. Kandidati su Milun Zogović i Maja Vukićević.

 

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.