Policija kontroliše saobraćaj kroz tunel Klisura: Vozače kamiona vraćaju na magistralni put, onima koji prođu kazne

Policija kontroliše saobraćaj kroz tunel Klisura: Vozače kamiona vraćaju na magistralni put, onima koji prođu kazne

Kolašinska i beranska policija koordinisano su počele intenzivnu kontrolu saobraćaja, koji se odvija kroz tunel Klisura, na putu Jezerine-Lubnice.

Kako su nezvanično kazali u kolašinskom Odjeljenju bezbjednosti (OB), poseban je akcenat na zabrani prolaska teretnih vozila tom saobraćajnicom, odnosno, tunelom.

Na rješavanju tog problema, kako tvrde, radi se „svim raspoloživim kapacitetima“.

Cilj je da se onemogući prolazak kamiona kroz tunel, a kasnije i kolašinskim gradskim ulicama, što je, prema ocjeni građana veliki problem, koji ugrožava bezbjednost.

Tokom zajedničke akcije policije dvije opštine vozači kamiona se na putu ka tunelu, sa obje strane, zaustavljaju i vraćaju na magistralni put. Vozačima, koji ipak, prođu tunel, objašnjavaju u OB, pisane su kazne.

Kako je najavljeno, prije nekoliko dana, radna grupa, sastavljena od predstavnika kolašinske izvršne vlasti i članova Odbor za planiranje i uređenje prostora i komunalno stambenu djelatnost, trebalo bi da od nadležnih na državnim adresama traži da se obezbijedi zabrana teretnog tranzitnog saobraćaja kroz Kolašin. Taj problem postoji od otvaranja tunela Klisura, to jest, puta Jezerine-Lubnice. Teretna i putnička vozila, da bi iz tunela stigla do auto-puta i obrnuto, koriste nekoliko kolašinskih saobraćajnica, pa su, kako ocjenjuju predstavnici građana, te ulice pretvorene u magistrale.

Na nedavnoj sjednici Odbora konstatovano je da je problem tranzitnog teretnog saobraćaja jedan od, trenutno, najvećih sa kojim se suočava taj grad.Kako se čulo na sjednici, kojoj su prisustvovali predstavnici izvršne vlasti, Odjeljenja bezbjednosti (OB), cvilnog sektora i građana, samo tokom jednog dana kroz tunel Klisura, a potom i kroz Kolašin prošlo je 120 teretnih i 5.000 putničkih vozila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.