Mugoša: Opozicija nije bila saglasna da sjednica počne sjutra u 11 časova

Mugoša: Opozicija nije bila saglasna da sjednica počne sjutra u 11 časova

Odluku da sjutra (mimo Poslovnika) sjednica počne u 11 časova donijela je većina na Kolegijumu, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

“Opozicija (DPS, URA, SD, HGI i Posebni klub) nije sa tim bila saglasna jer je neprimjereno da sjednica sjutra počinje u 11 časova, a materijal (predlog premijera) još nije stigao u skupštinsku proceduru”, rekao je Mugoša na mreži Iks.

Naravno, niko se nije bunio da predlog promjene strukture Vlade bude na dnevnom redu ali, dodaje Mugoša, shodno poslovničkoj i Ustavnoj proceduri.

“Sa druge strane, obesmišljen je još jedan mehanizam kontrolne uloge opozicije, koji joj je garantovan Poslovnikom, a to je ministarski sat”, kazao je poslanik SD.

Jer je, navodi on, većina odbila njihov predlog da sjutra ujutro završe ispitivanje ministra pravde, a onda nastave sa rekonstrukcijom, proširenjem Vlade.

"Mi smo to definisali kao politički kukavičluk i kao još jednu jeftinu demonstraciju sile od strane većine", kazao je Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.