Piperović: Odluka Vrhovnog suda o pritvoru za Lazovića skandalozna, pokrenućemo krivične prijave

Advokat Zoran Piperović kazao je da je odluka Vrhovnog suda o produženju pritvora Zoranu Lazoviću skandalozna i da će zbog toga biti podignute krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja.

On je to saopštio na današnjoj pres konferenciji, povodom odluke Vrhovnog suda o produženju pritvora Zoranu Lazoviću.

On je pomenuo navode vezane za Belivuka i Miljkovića.

- Ovo je nešto što je prevršilo svaku mjeru i vrlo je namjerno urađeno. Oni (u sudu) su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja na štetu Zorana Lazovića. Dakle, Vrhovni sud tvrdi da su Belivuk i Miljković učinilo zlodjela nakon što ih je Zoran pustio u Crnu Goru. To nije tačno, to je bilo prije - naglašava Piperović.

Piperović je istakao da ako Vrhovni sud nije kredibilan, nije kredibilna ni država.

- Ja sam 40 godina u struci i ovo vidio nisam - dodao je on.

Piperović je upitao zašto nadležni obmanjuju javnost.

- Ovo što je sada izašlo iz Vrhovnog suda, ne smije više da se desi. Ako se ponovi, treba da zaključaju ustanovu. Zbog ovoga će biti pokrenute krivične prijave protiv sudija Vesne Vučković, Marijane Pavićević i Ane Vuković - naglasio je Piperović.

Istakao je da su Vrhovni i Apelacioni sud vinovnici zbog čega je Zoran Lazović u pritvoru.

Dodao je da nigdje tužilac Miloš Šoškić nije naveo da je Radoje Zvicer naredio Zoranu Lazoviću šta da radi i dodao da je to navela sudija Ana Vuković i upitao odakle njoj to.

- Ovo radi neko iz politike. Neko ko se nada da će Zoran Lazović da umre u pritvoru. Ja vam kažem neće i kažem vam da će da izađe iz pritvora. Ovo je silovanje pravde, ovo je skandal -  smatra advokat Piperović.

Piperović je istakao da svako zna da su Veljko Belivuk i Marko Miljković, to što su uradili uradili 2020., a Vrhovni sud i odluci o produženju pritvora navodi 2021.

- Belivuk i Miljković su bili pod monitorningom sve vrijeme dok su tu bili, 24 sata su posmatrani tih dana i nisu mogli poći u Spuž. Po Ani Vuković oni su pobili ljude jer je Zvicer to naredio Lazoviću. Prosto neko da pomisli da je ovo falsifikat. Sudije Vrhovnog suda se izrugavaju prvo Specijalnom tužilaštvu a onda i zdravoj pameti. Odakle ideja da ovo napišu. A napisano je vrlo namjerno- ukazuje Piperović.

Podsjećamo 12.7.2024. vijeće Vrhovnog suda Crne Gore produžilo je pritvor Zoranu Lazoviću i Milivoju Katniću za još tri mjeseca, odnosno do 14. oktobra 2024. godine.

Zoran Lazovć je, zajedno sa bivšim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem uhapšen u akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

- Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja - saopštio je ranije Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.