Mugoša po drugi put oslobođen optužbi da je zloupotrijebio službeni položaj

Mugoša po drugi put oslobođen optužbi da je zloupotrijebio službeni položaj

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša je po drugi put oslobođen od optužbi da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. On se teretio da je iskorišćavanjem službenog položaja gradsku kasu oštetio za 6.723.194,85 eura prilikom prodaje gradskog zemljišta firmi ,,Carine“ za 165 eura po metru kvadratnom, što predstavlja iznos ispod tržišne cijene.

Podsjetimo, Mugoša je ranije u završnim riječima pred podgoričkim Višem sudom kazao da mu sud može izreći jedino oslobađajuću presudu, jer u sudskom postupku tužilaštvo nije dokazalo da je prekršio zakon i nanio štetu Glavnom gradu prilikom prodaje gradskog zemljišta kompaniji Carine.

Sa druge strane, tužiteljka Sanja Jovićević je ranije zatražila da se Mugoša proglasi krivim i osudi po zakonu jer iz raspoloživih dokaza proizilazi da je sa pozicije gradonačelnika Glavnog grada prekoračio granice službenog ovlašćenja kada je neposrednom pogodbom kompaniji Carine prenio pravo na zemljište za iznos od 165 eura po metru kvadratnom iako to nije bilo moguće učiniti po tada važećim zakonima.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.