Jakšić Stojanović bi mogla zadržati poziciju ministarke

Jakšić Stojanović bi mogla zadržati poziciju ministarke

Spekulisalo se da bi novi ministar trebalo da bude Budimir Aleksić Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović mogla bi da zadrži tu poziciju, iako ona po koalicionom sporazumu u rekonstruisanoj vladi treba da pripadne Novoj srpskoj demokratiji (NSD), tvrde izvori Vijesti.

Spekulisalo se da bi novi ministar trebalo da bude Budimir Aleksić. Nije jasno koje bi ministarstvo u tom slučaju dobio NSD, koji o tome vodi pregovore s premijerom Milojkom Spajićem.

Gotovo je izvjesno da će poslanici u Skupštini Crne Gore sjutra glasati o rekonstrukciji Vlade Milojka Spajića u nastavku šeste ili devete sjednice proljećnog zasijedanja.

Izvori “Vijesti” rekli su da će to najvjerovatnije biti u okviru tačke izbori i imenovanja, koja je na dnevnom redu obje sjednice.

Premijer će, navodno, predložiti razrješenja ministara koji više neće biti u vladi i onih čija se ministarstva dijele, kako bi se napravila mjesta za nove članove Vlade iz Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP), i eventualno iz Bošnjačke stranke (BS).

Istovremeno, Spajić će predložiti izbor svih novih članova vlade i “starih” ministara koji su dobili druge, smanjene resore.

Prosvjetna zajednica pokrenula je peticiju kojom se traži da Jakšić Stojanović ostane na toj funkciji, kojoj se pridružilo devet NVO.

Iz Prosvjetne zajednice kazali su da su nezadovoljni najavom rekonstrukcije Vlade i novih personalnih rješenja na čelu resora prosvjete i činjenicom da je prosvjeta još jednom planirana za najbanalnija politička potkusurivanja.

“Prvi put nakon mnogo godina na čelu ovog resora je ministarka koja je zajedno sa svojim timom pokazala profesionalnost, znanje, volju, entuzijazam, snagu i odlučnost”, naveli su u otvorenom pismu.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.