Đuranović jedanaesta u Evropi

Đuranović jedanaesta u Evropi

Crnogorska atletska reprezentativka Anđela Đuranović završila je na 11. poziciji nastup na Evropskom prvenstvu za mlađe juniorke, čiji je domaćin slovački grad Banjska Bistrica.

Članica Atletskog kluba Sanja je u finalu skoka u dalj ostvarila rezultat 5.69 metara, i to u prvoj seriji, ali joj to nije bilo dovoljno za plasman u malo finale, u koje je "ušlo" osam najboljeplasiranih posle prve tri serije.

Titulu šampiona Evrope do 18 godina u skoku u dalj osvojila je Šveđanka Evelina Olson sa 6.35m, srebro u Banjskoj Bistrici pripalo je Litvanka Joana Fiodorovaite sa 6.23, dok je do bronze "doskočila" Bugarka Radina Veličkova sa 6.16 metara.

Samim plasmanom na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj na osnovu ispunjene norme Evropske atletske federacije i plasmanom u finale mlada Baranka je ostvarila veliki uspjeh za crnogorsku atletiku.

Učenica Sanje Đurnić je nastupom u Banjskoj Bistrici još jednom potvrdila da se radi o vanserijskom potencijalu, pred kojim je sigurno blistava atletska karijera.

Izvor:M portal

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.