Zbog poskupljenja Vlada opet ograničava marže na brašno, so, ulje i šećer od pet do sedam odsto
Shutterstock

Zbog poskupljenja Vlada opet ograničava marže na brašno, so, ulje i šećer od pet do sedam odsto

Marže na osnovne životne namirnice od ponedjeljka će u trgovini na veliko biti ograničene do pet odsto, a u trgovini na malo do sedam odsto. Ograničenje će se odnositi na pšenično brašno tip 400 i 500, šećer kristal, suncokretovo ulje i kuhinjsku so.

Ovo je za Vijesti potvrdio potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Ðeljošaj.

"Imajući u vidu najavljena poskupljenja cijena osnovnih životnih namirnica u trgovinama, a u cilju zaštite standarda građana, tokom vikenda ću pripremiti Odluku o ograničenju marži i tražiti hitnu, telefonsku sjednicu Vlade ovim povodom u ponedeljak. Odluka će obuhvatiti osnovne životne namirnice i to: pšenično brašno tip - 400, pšenično brašno tip - 500, šećer kristal, jestivo suncokretovo ulje,so za ljudsku ishranu (kuhinjska so 1kg)", rekao je Đeljošaj.

Đeljošaj je rekao da se Vlada odlučila na ovaj potez zbog najavljenog poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

"Vijesti" su u petak 19. jula objavile da će cijene brašna u većini crnogorskih trgovina biti narednih dana povećane za oko 15 odsto, kao i da se očekuje da Srbija iduće sedmice dozvoli izvoz jestivog suncokretovog ulja ali sa većim cijenama, pa bi i ova osnovna namirnica poskupjela za 20 do 25 odsto.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.