Dačić: U Crnoj Gori se nalazi šest policajaca iz Srbije

Dačić: U Crnoj Gori se nalazi šest policajaca iz Srbije

U Crnoj Gori se nalazi šest policajaca iz Srbije, u Baru, Budvi i Herceg Novom, po dva, jedan iz kriminalističke policije i jedan iz opšte nadležnosti, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je izjavio da Srbija više od deset godina održava policijsku saradnju sa zemljama u regionu u vrijeme turističke sezone.

"Povodom manipulacija i zlonamjernih interpretacija u BiH, podsjetiću da u okviru regionalne policijske saradnje već više od deset godina postoji saradnja zemalja u regionu u vrijeme turističke sezone. Sa Hrvatskom ta saradnja postoji od 2010. godine, tako da se u ovom trenutku u Hrvatskoj, u Rijeci i Puli, nalaze dva naša policajca, iz kriminalističke policije. Sa Crnom Gorom se to radi od 2012. godine, i svake godine se produžava, što je učinjeno i sada u maju, tako da se sada u Crnoj Gori nalazi šest naših policajaca, u Baru, Budvi i Herceg Novom, po dva, jedan iz kriminalističke policije i jedan iz opšte nadležnosti", istakao je Dačić, objavljeno je na sajtu MUP Srbije.

On je dodao da je u pripremi sličan sporazum sa Italijom.

"Kao što i u našoj zemlji u raznim projektima i aktivnostima učestvuju i policajci iz drugih zemalja. Kako i zašto to jedino smeta nekima u BiH? Da podsjetim, riječ je o istom principu kao i u Crnoj Gori i Hrvatskoj, po dva policajca, jedan kriminalistički, a drugi opšte nadležnosti, u Banja Luci, Trebinju i Foči. Svi oni svuda ostaju do 1. septembra, i sve se radi u skladu sa međunarodnim standardima policijske saradnje. Mi smo spremni da sarađujemo sa svima u BiH u okviru policijske saradnje. Ako je to problem za BiH, što inače nije problem za Hrvatsku 14 godina i Crnu Goru 12 godina, ne moramo ni da šaljemo nikoga niti da imamo bilo kakvu policijsku saradnju", izjavio je Dačić, piše na sajtu MUP Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.