Piperović: Zločin u Danilovgradu dogodio se kada Lazović nije znao da su Belivuk i Miljković u Crnoj Gori

Piperović: Zločin u Danilovgradu dogodio se kada Lazović nije znao da su Belivuk i Miljković u Crnoj Gori

Pravni zastupnik bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića, podgorički advokat Zoran Piperović najavio je da da će u toku naredne sedmice podnijeti krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), protiv Krivičnog vijeća Vrhovnog suda na čijem je čelu bila Vesna Vučkovic zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

„Skandaloznim dodavanjem fakta za koje i SDT kaže da se nijesu dogodila, produžili su pritvor Lazoviću na tri mjeseca stavljajući mu na teret ono što mu ne stavlja ni tužilaštvo“, kazao je Piperović Vijestima.

Lazoviću i bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, Vijeće Vrhovnog suda, pritvor za još tri mjeseca, produžilo je 12. jula.

„Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Vesne Vučković kao predsjednice vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Ane Vuković kao članica vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom Z.L. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, a M.K. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore", saopštili su tada iz Vrhovnog suda.

Piperović je kazao da je Vijeće u obrazloženju odluke navelo da su Marko Miljković i Veljko Belivuk počinili ubistva u periodu kada ih je Lazović navodno pustio da uđu u Crnu Goru, iako to ni sam tužilac Miloš Šoškić ne kaže.

"Znači, ili nijesu čitali predmet ili su na štetu Lazovića to svjesno uradili. Nažalost, ta su se ubistva dogodila u drugom periodu i ta lica su procesuirana kada su njih dvojica u Crnu Goru ušli ilegalno, za šta naša policija nije imala saznanja“, tvrdi Piperović.

Naveo je da mu je „žao što poslanik Momčilo Leković iz Demokrata, taj fakat ponavlja u Skupštini Crne Gore, pa se ne bi čudio da su sudije iz tog Vijeća to čule od njega“.

„Dakle, ovo je neviđen, nezabilježen pravni skandal iz najviše sudske instance. Volio bih da čujem reakciju Sudskog savjeta, Udruzenja sudija, NVO, javnosti, svjestan da ću zbog klime koja se stvorila oko ovoga, ja biti ispljuvan. Neka SDT postupi po prijavi i neka samo uzme u obzir jedan fakat - vrijeme kada se izvršio zločin u Danilovgradu i vrijeme koje su Belivuk i Miljkovic proveli u Crnoj Gori pod danonoćnim monitoringom crnogorske policije od dana ulaska do dana izlaska iz Crne Gore“, poručio je Piperović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.