Šimun: Iniciraću pooštravanje mjera u slučaju napada na medicinske radnike

Šimun: Iniciraću pooštravanje mjera u slučaju napada na medicinske radnike

Ministar zdravlja Vojislav Šimun osudio je napad na osoblje Hitne pomoći u Nikšiću i rekao da će inicirati pooštravanje mjera u slučaju napada na medicinske radnike.

"Najoštrije osuđujem napad na medicinsko osoblje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koji se dogodio sinoć kasno u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nikšiću. Pozivam nadležne organe da u najbržem roku procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj", kazao je Šimun, kako je objavljeno na Fejsbuk stranici Ministarstva zdravlja.

Kazao je i da će sa ministrom pravde Andrejom Milovićem inicirati konsultacije za pooštravanje mjera i kaznenih odredbi u slučaju napada na medicinsko osoblje kroz zakonsku regulativu.

"Oni koji stoje na braniku zdravlja i u najhitnijim situacijama počesto rizikuju sopstveni život da pomognu ugroženima, nikako ne smiju biti izloženi zlostavljanju i napadima bilo koje vrste", zaključio je Šimun.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.