U Nikšiću napadnuta ekipa Hitne pomoći; Niković: Najoštrije kazniti izgrednike

U Nikšiću napadnuta ekipa Hitne pomoći; Niković: Najoštrije kazniti izgrednike

Incident se dogodio sat nakon ponoći Direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković saopštio je da je rano jutros, sat vremena nakon ponoćin, napadnuta ekipa Hitne medicinske pomoći, odnosno doktor i medicinski tehničar prilikom pružanja medicisnke intervencije.

Dok je doktorica ukazivala pomoć maloljetnom licu J.N. nju je pesnicom u predjelu lica udarila ženska nosoba J.N.

- Potom počinje masovna tuča u kojoj pratnja pacijenta i J.N. napada tehničara Hitne pomoći kao i ostatak ekipe. Poslije izvjesnog vremena dolazi policija na lice mjesta i izgrednike privodi. Doktorica i tehničar su sa povredama u predjelu glave pregledani u Opsšoj bolnici Nikšić - naveo je Niković u saopštenju.

Niković napominje da su napadi učestali, poručujući da državni organi moraju procesuirati i sankcionisati odgovorne shodno zakonu.

- Potrebno je dozvoliti doktorima da rade svoj posao u uslovima koji su sami po sebi vrlo otežani i specifični jer se radi smjenski rad i pruža se hitna medicinska pomoć. Svaki pojedinac koji se na ovakav način ponaša u zdravstvenoj ustanovi mora biti sankcionisan kako se ovakve situacije ne bi dešavale u medicinskoj ustanovi koja je vrlo bitan dio zdravstvenog sistema - naglasio je on.

Niković je poručio da stoji iza svojih zaposlenih koji su jutros, kako je rekao, pod vidnim stresom, zabrinuti za svoju bezbjednost zbog vrlo brutalnih prijetnji koje ne dolikuju čovjeku u 21. vijeku. Ističe da su doktorica i tehničar nakon svega nastavili danas da pružaju hitnu medicinsku pomoć građanima Nikšića.

- Apelujem na građane Nikšića i svih gradova u Crnoj Gori u kojima postoje jedinice Hitne medicinske pomoći da poštuju medicinske radnike u tim ustanovama koji vrlo odgovorno rade svoj posao, posao pun stresa, neizvjesnosti i sada je potrebno da ih neko fizički napada i prijeti. Uradićemo sve da se ovo zaustavi, a izgrednici najstrože kazne shodno jasnim odredbama zakona prema kojima se napadi na medicinsko osoblje kažnjavaju zatvorskom kaznom. Na tome ćemo insistirati - poručio je Niković.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.