Policajci osumnjičeni da su primali mito na graničnom prelazu sa Srbijom

Policajci osumnjičeni da su primali mito na graničnom prelazu sa Srbijom

Dva policijska službenika osumnjičena su da su na graničnom prelazu sa Srbijom počinili krivično djelo primanje mita.

To stoji u izvještaju Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, a u koji je Portal RTCG imao uvid. 

U pitanju su policijski službenici koji su zaposleni na graničnom prelazu Dračenovac. 

U izvještaju piše da je u vezi ovog slučaja sačinjen Izvještaj sa spisima i da je isti dostavljen postupajućoj tužiteljki Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Ljubici Caković.

Takođe je i izdat nalog da se osumnjičeni policajci tužiteljki sprovedu u zakonskom roku na dalje postupanje, kako bi se pokrenuo krivični postupak protiv njih. 

O ovom slučaju obaviješten je i vrh Uprave policije.

U izvještaju Odjeljenja piše da je podnijet izvještaj o izvršenoj kontroli sa predmetnim spisima i da je dostavljen v.d. direktora Uprave policije Zoranu Brđaninu, kako bi se spriječile dalje koruptivne radnje na graničnim prelazima.

"Predloženo je od strane pomoćnika direktora za Sektor granične policije da se dostavi telegram svim graničnim prelazima, kojim bi policijski službenici bili upoznati sa činjenicom da se od strane službenika Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije vrši svakodnevni nadzor nad radom graničnih prelaza. To je mjera preventivnog rada u suzbijanju koruptivnih radnji na graničnim prelazima", zaključeno je u izvještaju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.