NAKON IZVJEŠTAJA ENTSO-E: Eloksirani Mujović svjesno lagao ili je ”samo” nepromišljen?

NAKON IZVJEŠTAJA ENTSO-E: Eloksirani Mujović svjesno lagao ili je ”samo” nepromišljen?

Iako je istraga nedvosmisleno utvrdila da je ipak sve krenulo od Crne Gore i nastavilo se lančano prema Albaniji, Mujović se odmah nakon havarije i nestanka struje istrčao da kaže da problem nije nastao u Crnoj Gori.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović ne prestaje sa kontroverznim ponašanjem, a ovoga puta uhvaćen je u laži nakon što je objavljen izvještaj Evropske mreže operatora prenosnog sistema električne energije (ENTSO-E)

”Regionalna havarija u elektroenergetskom sistemu, koja je 21. juna dovela do nestanka struje u skoro cijeloj Crnoj Gori, djelovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije, nastala je nakon ispada dva dalekovoda u razmaku od 13 minuta”, objavila je prije nekoliko dana Evropska mreža operatora prenosnog sistema električne energije (ENTSO-E).

Kako navode, U 12:09 sati dalekovod Ribarevine – Podgorica isključen je zbog kratkog spoja. U 12:22 h, dalekovod između Albanije i Grčke je isključen zbog kratkog spoja.

Oba događaja isključenja su rezultirala incidentom sa nekoliko povreda sistema u smislu opterećenja linija i napona- navodi se u evropskom izvještaju.

Iako je istraga nedvosmisleno utvrdila da je ipak sve krenulo od Crne Gore i nastavilo se lančano prema Albaniji, Mujović se odmah nakon havarije i nestanka struje istrčao da kaže da problem nije nastao u Crnoj Gori.

Crnogorski ministar energetike i rudarstva Mujović nekoliko sati nakon havarije 21. juna rekao je da  ”krivica ne može svaliti samo na Crnu Goru”, i da je ”do pada sistema došlo zbog kvara na dalekovodu između Albanije i Grčke”.

”Najnovije informacije kojim raspolažemo ukazuju da je do pada kompletnog elektro – energetskog sistema u regionu došlo uslijed kvara na dalekovodu između Albanije i Grčke, što je nakon Hrvatske potvrdila i Albanija”, rekao je Mujović 21, juna.

Dakle, Mujović je ili svjesno lagao ili je ”trčao pred rudu” što ga čini veoma nepromišljenom osobom. S obzirom na poziciju koju još uvijek upražnjava, ne zna se koja situacija je po njega gora.

Ovo je samo jedna u nizu kontroverzi ”eloksiranog” ministra Mujovića, o čijim sumnjivim odlukama Portal Aktuelno piše već neko vrijeme.

Podsjetimo, poslije skandala vezanog za firmu Kaldera i ugovor koji je kompanija iz njegovog resora potpisala sa kompanijom koja je na crnoj listi SAD, Mujović novim ugovorom vezanim za Željezaru sebi sprema sigurnu smjenu i bez rekonstrukcije.

Izvor:Aktuelno

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.