Spajić odgovara na pitanja poslanika

Spajić odgovara na pitanja poslanika

Premijer Milojko Spajić odgovara danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.

Lider DNP Milan Knežević zatražio je reakciju Vlade nakon što je Osnovni sud u Prištini osudio Ekrema Bajrovića na 12 godina zatvora zbog optužbi za ratne zločine protiv civilnog stanovništva počinjenih tokom rata na Kosovu. U pitanju je, kako kaže, državljanin Crne Gore. Taj zahtjev podržao je i predsjednik parlamenta Andrija Mandić.

Šef kluba DPS-a Andrija Nikolić kazao je da je Vlada usvojila platformu za premijerov put 24.jula na otvaranje Olimpijskih igara, te da novog premijerskog neće biti. 

"Gle čuda, tamo ide i predsjednik države, i obojica će biti na otvaranju. Pitamo se može li ova država da izdrži ostvarivanje ovoliko dječačkih snova", rekao je Nikolić. 

On je rekao da premijer pokazuje neozbiljnost.

Mandić je naglasio da su optužbe sasvim neosnvane. 

"Sjetimo se samo kakvi su bili neki prethodnici premijera Spajića. Upoređivati njihovo ponašanje i sklonosti sa premijerom sada je nešto što je zaista smiješno", rekao je Mandić. 

On je rekao da premijer neće biti tu 26. jula pa će se za premijerski sat najavljen za taj dan naći novi datum. 

"U ponedjeljak ćemo održati Kolegijum i sve ćemo se dogovoriti", rekao je Mandić. 

Poslanik Albanskog foruma Nikola Camaj rekao je da je Crna Gora priznala Kosovo i da to treba uvažiti, navodeći da su saglasni da treba pružiti pravnu zaštitu. 

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević pitaće Spajića kako komentariše izjave predsjednika Skupštine Andrije Mandića kojima je inicirao izgradnju kapele na Lovćenu, a koje, kako je naveo, duboko dijele crnogorsko društvo i potencijaino mogu dovesti do ozbiljnog pogoršanja međuvjerskih i međunacionalnih odnosa u Crnoj Gori.

Lidera Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića interesuje kako Spajić ocjenjuje odnose odnose Crne Gore i Hrvatske za vrijeme svog mandata.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pitaće Spajića da li on stoji iza organizovanih napada na šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, kako to implicira ministar pravde Andrej Milović.

Poslanik Demokratske narodne partije Milun Zogović pitaće Spajića da li je zadovoljan dosadašnjom dinamikom sprovođenja programa Evropa sad 2 i koji je krajnji rok za implementaciju svih mjera iz programa.

Šefa Kluba poslanika Demokrata Borisa Bogdanovića interesuje da li je, prema mišljenju Spajića, hapšenje i procesuiranje osumnjičenih i optuženih za izvršenje najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, revanšizam prema izabranim, imenovanim ili na druge načine angažovanim osobama u sistemu javne uprave.

Poslanik i lider Demokratske partije socijalista Danijel Živković pitaće Spajića da li misli da će Crna Gora biti u mogućnosti da krajem godine započne proceduru zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

Predsjednika Kluba poslanika Pokreta Evropa sad Vasilija Čarapića interesuje kakva je Spajićeva vizija strateškog razvoja Crne Gore i na koji način bi Razvojna banka Crne Gore podržala buduće strateške infrastrukturne i razvojne projekte u državi.

Poslanica Posebnog kluba Jevrosima Pejović pitaće Spajića da li će Agenciji za sprečavanje korupcije dostaviti sve transakcije iz svojih brojnih kriptonovcanika od kada je javni funkcioner.

Poslanicu Socijalističke narodne partije Slađanu Kaluđerović interesuje koji će dalji koraci biti preduzeti u pravcu mijenjanja politike zastite konkurencije, kako bi se spriječila zloupotreba moći koja donosi ogromnu dobit pojedincima, a šteti ekonomskom ambijentu i privrednom rastu države i direktno pogađa džepove građana.

Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće Spajića kada će sa Njemačkom biti potpisan sporazum o priznavanju vozačkih dozvola iz Crne Gore, dok poslanika Nove srpske demokratije Marka Kovačevića interesuje da li je Vlada spremna da učestvuje u realizaciji projekta "Sunčani grad" u Nikšiću.

Izvor:RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.