Ministarka Jakšić Stojanović ugostila mlade robotičare uoči njihovog odlaska na FIRST Global Challenge
Foto:MPNI

Ministarka Jakšić Stojanović ugostila mlade robotičare uoči njihovog odlaska na FIRST Global Challenge

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović, ugostila je danas tim Montenegro Robotics uoči njihovog učešća na FIRST Global Challenge-u, koji će se ove godine održati u Grčkoj.

Tom prilikom ministarka Jakšić  je pohvalila posvećenost i trud koji su učenici uložili u pripreme za ovo prestižno međunarodno takmičenje. 

"Ova posvećenost inovacijama i tehnološkom napretku pokazuje koliko su naši mladi spremni da se suoče sa izazovima 21. vijeka. Ministarstvo će nastaviti da pruža podršku mladim ljudima, omogućavajući im pristup alatima i resursima koji su im potrebni za uspjeh," naglasila je ministarka.

Mladi robotičari su predstavili inicijativu koja se odnosi na prepoznavanje robotike kao sporta i istakli da će u narednom periodu sprovesti niz aktivnosti kojima će pokušati da obezbijede podršku za realizaciju iste.

FIRST Global Challenge takmičenje okuplja timove iz cijelog svijeta koji se takmiče u rješavanju globalnih problema kroz inovativna robotska rješenja., a ujedno  promoviše saradnju, inovativnost i tehnološki razvoj među mladima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.