Stranke pravde i pomirenja: Po nalogu Bošnjačke stranke popločani mezarevi na trgu u Bijelom Polju
POPLOCAN TRG/ - MILOVAN NOVOVIĆ

Stranke pravde i pomirenja: Po nalogu Bošnjačke stranke popločani mezarevi na trgu u Bijelom Polju

Noć prije 13. jula po nalogu predsjednika Skupštine Opštine Bijelo Polje Ernada Suljevića, koji je i predsjednik bjelopoljskog opštinskog odbora Bošnjačke stranke, kao i drugih visokih funkcionera ove partije u Bijelom Polju popločani su svi mezarevi na bjelopoljskom trgu, naveli su iz bjelopoljskog opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja.

Kako navode u svom saopštenju, "u tom sramnom činu su pored njih učestvovali i Mensur Hajdarpašić sekretar Sekretarijata za izgradnju u Opštini Bijelo Polje, koji je angažovao firmu koja će to uraditi i njegov kolega iz partije SD Nermin Bećirović".

- Čitav ovag gnusni zločin je dogovoren kod njihovog poslodavca Predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, na tajnom sastanku na kojem su prisustvovali pored predsjednika OO DPS-a Elvir Zvrko i predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje Ernad Suljević. Ova garnitura je već najavila čitav sramni čin nakon masovnog obilježavanja Bajrama namaza bjelopoljskih Bošnjaka – Muslimana na trgu, ispred Hadžidanušine džamije, kada su aktivirali svog starog bezbednjaka koji je 1992.godine napadao i sijao strah prema Bošnjacima-Muslimanima u Bijelom Polju,koji je nakon Bajrama najavio nove prijetnje, a svima je poznato da mu je rođeni zet visoki funkcioner DPS-a u Bijelom Polju i da je isti direktor jedne lokalne bjelopoljske ustanove, navode u saopštenju.

Iz ove partije su pozvali sve Bošnjake – Muslimane, da se suprostave ovom zločinu i zajedno dignu glas da se čitav trg vrati Islamskoj zajednici Bijelo Polje koja je vlasnik cijelog trga i da se obnovi Hadžidanušina džamija i podrži Islamska zajednica u Bijelom Polju, kao i Islamska zajednica Crne Gore koji su na Bajram namaz, tražili da se obnovi Hadžidanušina džamija.

- Očigledno da ova grupa takozvanih Bošnjaka – Muslimana, sprema da zatrpa i tragove Hadžidanušine džamije, a što govori i to da su preko noći popločali i mezareve, da bi sjutra dan polagali svi zajedno vijence i obilježavali upravo onim, koji su sve to nakon drugog svjetskog rata zatrpali i pokušali da uklone sve tragove, Hadžidanušine džamije, navodi se na kraju saopštenja iz bjelopoljskog opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.