Helikopter Vojske Crne Gore upućen u Sjevernu Makedoniju zbog gašenja požara

Helikopter Vojske Crne Gore upućen u Sjevernu Makedoniju zbog gašenja požara

Ovaj čin solidarnosti dodatno učvršćuje veze između naših zemalja i pokazuje spremnost Crne Gore da pruži podršku u kriznim situacijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Odlukom članova Savjeta za odbranu i bezbjednost a na predlog ministra odbrane Dragana Krapovića, helikopter Vojske Crne Gore upućen je u Sjevernu Makedoniju kako bi naši vazduhoplovci pomogli u gašenju požara koji su zahvatili tu zemlju.

Kako su saopštili iz Ministarstva odbrane, na vojni aerodrom Knjaz Danilo spustila su se dva helikoptera Republike Slovenije, i nakon kratkog zadržavanja zajedno sa helikopterom Vojske Crne Gore uputili se na izvršenje zajedničkog zadatka.

“Načelnik Generalštaba VCG, brigadni general Zoran Lazarević, sa saradnicima, izvršio je kontrolu spremnosti posade, nakon čega su ispratili vazduhoplovce na obavljanje zadatka u kome će pomoći gradjanima ove prijateljske zemlje”, navode iz Ministarstva odbrane. 

Helikopter VCG će, dodaju, djelovati u područjima pogođenim požarima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima i službama za vanredne situacije.

“Ovaj čin solidarnosti dodatno učvršćuje veze između naših zemalja i pokazuje spremnost Crne Gore da pruži podršku u kriznim situacijama”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.