Nikolić pita zašto Mandić ne potpisuje akt o Rezoluciji o Jasenovcu

Nikolić pita zašto Mandić ne potpisuje akt o Rezoluciji o Jasenovcu

Poslanici danas u nastvaku šeste sjednice parlamenta raspravljaju o izmjenama Zakona radu.

Andrija Nikolić je na samom početku proceduralno rekao da danas u škafu Andrije Mandiću leži rezolucija o Jasenovcu, koju iz nekog razloga neće da potpiše.

”Suština je da taj dokument zvanično ne postoji, a usvajanje je bilo potrebno dijelu parlamentrane većine da imaju opravdanje da ostanu vlasti. Očeigleno je da su predsjedniku Skupštine pale akcije u ”srpskom svetu”, pa je da bi spasio obraz pred Srbima posegnuo za usvajanjem rezolucije koja je izglasan a zapravo nije izglasana”, rekao je Nikolić. Zatražio je objašnjenje od potpedsjednika parlamenta Borisa Pejovića.

Pejović je rekao da se radi samo o formalnom činu.

”I nema mjesta za konstrukcije koje ste saopštili”, dodao je Pejović u odgovoru Nikoliću.

”Ovdje imamo kršenje zakona, jer predjsednik parlamenta ne potpisuje dokument i ne šalje ga Službenom listu”, na to je kazao Nikolić. 

Slaven Radunović iz ZBCG je rekao da je izjava Nikolića ”trzaj nemoćnih”.

”Ni je ne znam koji je razlog, vjerovatno je tehnički, i to će biti ispravljeno”, rekao je Radunović.

Potom je sjendica nastavljena raspravom o izmjenama Zakona o radu koji je predložio Bojan Božović iz SNP-a.

Predlog je da se skrati vremenki interval za dobijanje stalnog zaposlenja poslije ugovora o radu sa važećih 36 na 24 mjeseca. Jelenka Andrić iz PES-a je kazala da će njena stranka uvijek podržati zakonska rješenja kojima se podržavaju zaposleni, pa i ovaj zakon. 

Izvor: Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.