U KCCG za osam dana obavljeno preko devet hiljada pregleda

U KCCG za osam dana obavljeno preko devet hiljada pregleda

Iz KCCG je saopšteno da je u dnevnim bolnicama zbrinuto 1.517 pacijenata, a u Urgentnom centru 1.558

U Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), u prethodnih osam dana, obavljena su 9.344 ambulantna pregleda, od čega 1.517 u Institutu za bolesti djece (IBD).

Iz KCCG je saopšteno da je u dnevnim bolnicama zbrinuto 1.517 pacijenata, a u Urgentnom centru 1.558.

„U istom periodu obavljeno je 416 operativnih zahvata, od toga 33 u IBD-u. Na bolničko liječenje primljeno je 790 pacijenata, od čega 120 u IBD-u“, navodi se u saopštenju.

Iz KCCG su rekli da je u Centru za radiološku dijagnostiku odrađeno 3.317 dijagnostičkih procedura, od čega 602 CT i 192 MR pregleda.

Kako su naveli iz te zdravstvene ustanove, u Odjeljenju za radiološku dijagnostiku IBD-a odrađene su 403 dijagnostičke procedure, od čega 17 CT i 52 MR pregleda.

„U Centru za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku uzorkovano je 5.889 pacijenata i odrađeno 198.260 analiza“, kaže se u saopštenju.

U Porodilištu KCCG-a, u prethodnih osam dana, rođeno je 57 beba.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.