Poslanici pitaju Spajića o kapeli na Lovćenu, odnosima sa Hrvatskom, Evropi sad 2, kripto valutama…

Poslanici pitaju Spajića o kapeli na Lovćenu, odnosima sa Hrvatskom, Evropi sad 2, kripto valutama…

Poslanički klubovi dostavili su pitanja predsjedniku Vlade

Poslanički klubovi dostavili su pitanja predsjedniku Vlade Milojku Spajiću koji će na njih odgovarati u petak 19. jula, kada je zakazan Premijerski sat.

Pročitajte koja pitanja poslanika su upićena premijeru Spajiću:

“Crna Gora je dobila IBAR, ušli smo u završnu fazu pregovora sa EU. Partija koju predvodim, trasirala je nakon obnove nezavisnosti dva ključna cilja, članstvo u NATO i EU. Do 2020. godine, Crna Gora je u pregovorima sa EU otvorila sva poglavlja i privremeno zatvorila tri. Mislite li da će Crna Gora biti u mogućnosti da krajem godine započne proceduru zatvaranja poglavlja”, pitanje je predsjednika DPS-a Danijela Živkovića.

Partijski kolega Sajića, šef Poslaničkog kluba PES-a Vasilija Čarapića interesuje mišljenje premijera o strateškom razvoju Crne Gore.

“Kakva je Vaša vizija strateškog razvoja Crne Gore i na koji način bi Razvojna banka Crne Gore podržala buduće strateške infrastrukturne i razvojne projekte u Crnoj Gori”, glasi pitanje Čarapića.

Pitanje poslanika SD-a Nikole Zirojevića za premijera glasi: “Kako komentarišete izjave predsjednika Skupštine Crne Gore, Andrije Mandića, kojima je inicirao izgradnju kapele na Lovćenu, a koje duboko dijele crnogorsko društvo i potencijalno mogu dovesti do ozbiljnog pogoršanja međuvjerskih i međunacionalnih odnosa u Crnoj Gori? Kakav je Vaš stav po ovom pitanju?”

Poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović pitaće premijera: “Kako ocjenjujete odnose Cme Gore i Republike Hrvatske za vrijeme Vašeg mandata?”

“Da li ste zadovoijni dosadašnjom dinamikom sprovođenja programa Evropa sad 2, koji je krajnji rok za implementaciju svih mjera iz programa i da li su neosnovane medijske najave da je ukidanje penzijskih doprinosa i reforma Fonda penzijsko invalidskog osiguranja neophodan preduslov za punu realizaciju programa Evropa sad 2”, pita premijera poslanik Poslaničkog kluba ZBCG – DNP Milun Zogović.

Pitanje za premijera ima i poslanica SNP-a Slađana Kaluđerović.

“Kako smo i kao građani i kao političari svjesni oligopola koji vlada na tržištu osiguranja, elektronskih komunikacija, bankarstva, a posebno na tržištu maloprodajnih trgovačkih lanaca, koji su dalji koraci koje ćemo preduzeti u pravcu mijenjanja politike zaštite konkurencije, kako bi se spriječila zloupotreba moći koja donosi ogromnu dobit pojedincima, a šteti ekonomskom ambijentu i privrednom rastu zemije i direktno pogađa džepove naših gradana”, glasi njeno pitanje Kaluđerović.

Šef Poslaničkog pitanja Demokrata Boris Bogdanović pripremo je set pitanja za Spajića.

“Da li je, prema Vašem mišljenju, hapšenje i procesuiranje, osumnjičenih i optuženih za izvršenje najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije revanšizam prema izabranim, imenovanim ili na druge načine angažovanim licima u sistemu javne uprave? Da li je nekom iz javne administracije, prijećeno da će ostati bez posla zbog njihove političke opredijeljenosti ili neopredijeljnosti? Da li imate informaciju da su starješine organa u javnoj administraciji kažnjavali zaposlene, zbog svoje političke opredijeljenosti, na način što su ih preraspoređivali na radna mjesta van mjesta prebivališta? Ili od njih tražili da na izborima glasaju za određenu poltičku opciju? Da li se bilo koji visoki funkcioner političkog subjekta stranaka koje su vršile vlast do formiranja 44. Vlade Crne Gore nalazi u istražnom zatvoru? Ako ne, kako ocjenjujete tvrdnje da Specijalno državno tužilaštvo, sektor bezbjednosti, odnosno Vlada Crne Gore progone političke neistomišljenike partija na vlasti? Kako se vaša Vlada nosi s kritikama o revanšizmu dok nastoji da ispuni obećanja o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i jačanju vladavine prava”, pitanja su koja je Bogdanović spremio za Spajića.

I predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović takođe ima pitanje za Spajića.

“Da li Vi stojite iza organizovanih napada na šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, kako to implicira Vaš ministar pravde
Andrej Milović”, je pitanje koje je Abazović pripremio i za prethodni Premijerski sat koji nije održan.

Poslanik NSD-a Marko Kovačević pita premijera da li je Vlada spremna da učestvuje u realizaciji projekta “Sunčani grad” u Nikšiću.

“Kada će sa Saveznom Republikom Njemačkom biti potpisan sporazum o priznavanju vozačkih dozvola iz Crne Gore?”, glasi pitanje predsjednika BS-a Ervina Ibrahimovića.

U ime Posebnog kluba poslanika pitanje Spajiću postaviće Jevrosima Pejović.

“Da li ćete Agenciji za sprečavanje korupcije dostaviti sve transakcije iz Vaših brojnih kripto – novčanika od kada ste javni funkcioner”, pizanje je Pejović.

Izvor:Aktuelno

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.