Peleta po subvencioniranim cijenama ni na vidiku

Peleta po subvencioniranim cijenama ni na vidiku

Ni posle skoro dva mjeseca od kad je Sekretarijat za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode opštine Pljevlja 20.05.2024.godine donio Odluku o poništenju postupka javne nabavke peleta, još se ni približno ne nazire datum kad bi građanima Pljevalja mogla početi isporuka peleta po subvencioniranim cijenama

U odluci opštine Pljevlja o poništenju postupka javne nabavke peleta je tom prilikom navedeno : “ Poništava se postupak javne nabavke po tenderskoj dokumentaciji za nabavku peleta za grijanje broj PV 02/26 od 29.01.2024.godine, iz razloga što je Odluka o izboru najpovoljnije ponude broj 06-426/24-82/14 od 14.03.2024.godine poništena Rješenjem Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki br.UP 0906-87/2024.godine od 09.05.2024.godine,a drugoplasirana ponuda mnogo skuplja.“

U Obrazloženju Odluke o poništenju tendera iz opštine Pljevlja se između ostalog navodi da je „Jasen“ d.o.o. Pljevlja ponudio pelet po cijeni bez PDV-a u iznosu od 440.100,00 eura, dok je „Mikro-Mont“ d.o.o. Bijelo Polje ponudio pelet po cijeni bez PDV-a u ukupnom iznosu 496.503,00 eura. Ponuđene cijene treće i četvrto rangiranih su bile znatno skuplje i bez PDV-a iznosile su 536.679,00 eura i 580.165,20 eura.

U skladu sa pravnom zaštitom ponuđač peleta „Mikro-Mont“ d.o.o. Bijelo Polje je povodom odluke opštine Pljevlja o poništenju postupka javne nabavke peleta u zakonskom roku 29.05.2024.godine izjavio žalbu protiv ove odluke opštine Pljevlja, Komisiji za zaštitu prava u roku od 10 dana od dana objavljivanja odluke.

Rješavajući po žalbi „Mikro-Mont“ d.o.o. Bijelo Polje, Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki na sjednici održanoj 21.06.2024.godine je donijela rješenje kojim se usvaja žalba „Mikro-Mont“ d.o.o. Bijelo Polje, kojom se poništava odluka opštine Pljevlja- Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode o poništenju postupka javne nabavke i predmet vraća na ponovni postupak i odlučivanje.

Rješenjem se nalaže opštini Pljevlja-Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode da u roku od 15 dana od dana objavljivanja rješenja otkloni nepravilnosti na koje joj je ukazano rješenjem i o tome obavjesti Komisiju za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u roku od tri dana od dana otklanjanja nepravilnosti.

Pošto je očigledno da je rok za otklanjanje nepravilnosti istekao, a u slučaju da opština Pljevlja nije postupila po rješenju nadležnog državnog organa i na taj način se omogućio nastavak postupka, iz „Mikro-Mont“ d.o.o. Bijelo Polje će preko advokatske kancelarije podnijeti tužbu nadležnom sudu protiv opštine Pljevlja, kojom će tražiti naknadu izgubljene dobiti, koja će biti veća od 100 hiljada eura, zajedno sa sudskim troškovima postupka i troškovima advokata.

Nažalost u svemu ovome najviše će ispaštati sami građani, koji su se nadali da će im se ove godine znatno ranije isporučiti pelet, daleko prije početka nove grejne sezone.

Izvor:PV INFORMER

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.