Na ispitima 147 odlikaša, od čega preko 30 lučaša, nije dobilo prelaznu ocjenu

Na ispitima 147 odlikaša, od čega preko 30 lučaša, nije dobilo prelaznu ocjenu

"Porazni rezultati lučaša i odlikaša na prijemnim ispitima na pojedinim univerzitetskim jedinicama, medicini, stomatologiji, arhitekturi... samo govori o tome da je sve obezvrijeđeno, da je diploma Luča postala jedan bezvrijedan papir koji sa stanovištva znanja ništa ne znači, kao ni petice pojedinih, posebno onih iz tzv. VIP odjeljenja, ali nažalost i mnoge diplome onih koji predaju i ocjenjuju ove odlikaše i lučaše su bezvrjedne i lažne. Crna Gora grca u lažima, licemjerstvu i improvizacijama. Znanje nije na cijeni. Na cijeni je agresivno neznanje i populizam", naglašava Bošnjak.

Kako dodaje u saopštenju, činjenica da 147 odlikaša, od čega preko 30 lučaša nije dobilo prelaznu ocjenu, dakle dvojku, je podatak koji treba sve da nas zabrine.

"I nijesu kriva ta djeca, ona su nezaslužene ocjene dobili zahvaljujući nesavjesnim nastavnicima, koji su im dali te ocjene, dakle odgovornost je na nastavnicima, bez obzira da li su to uradili svojevoljno, pod pritiskom roditelja te djece ili pod pritiskom menadžmenta škole, ministarstva, nije bitno. Oni su ti koji treba da odgovaraju, jer su oni ti koji treba da drže do kriterijuma i da ne dozvole uticaj i da savjesno i nepristrasno ocijene nečije znanje. Ali mi danas imamo potpuno obezvrijeđenu poziciju prosvjetnog radnika u društvu, pa najbolji ne upisuju nastavničke fakultete i kao posljedicu imamo da nam djecu danas većinski obrazuju nekada loši đaci", ističe Bošnjak.

Dodaje da je neko pametan rekao "ako hoćete da uništite jedan narod uništite mu obrazovanje i kuturu", i u Crnoj Gori danas vrlo svjesno to činimo i guramo Crnu Goru u propast.

"Ministarka Jakšić Stojanović pokazuje volju i sprovodi konkretne poteze, podvukla je crtu i rekla da nema više varanja na maturskom ispitu, krenula je u borbu sa lažnim diplomama, ali zato smeta, pa upravo nju sad hoće da zamijene na partijskoj pijaci zbog podkusurivanja nečijih partijskih apetita. I to je poruka koliko je ovom društvu stalo do ozdravljenja sistema obrazovanja. Zato vrlo svjesno uz amin nadležnih idemo ka samouništenju", smatra Bošnjak.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.