DPS: Težak položaj bjelopoljskih malinara dostigao vrhunac

DPS: Težak položaj bjelopoljskih malinara dostigao vrhunac

Težak položaj bjelopoljskih malinara dostigao je vrhunac o čemu govori podatak da su, u odnosu na period od 2018. do 2022. godine, kad je prodaja bjelopoljskih malinara dostizala količinu od 300 tona, danas uspjeli da prodaju jedva 50 tona maline. Da je situacija u sektoru malinarstva alarmantna, potvrđuje činjenica da malinari predviđaju dodatan pad u proizvodnji maline ukoliko se država ne uključi u rješavanje ovog problema, saopšteno je iz Opštinskog odbora (OO) Demokratska partije socijalista Bijelo Polje.

"Iako nijesmo očekivali naročite rezultate državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivreda Andrije Delića na tako odgovornoj funkciji, zaprepašćujući je podatak da je doskorašnji borac za bolji položaj malinara, koji je blokadama saobraćajnica nastojao da skrene pažnju na ovo pitanje, tako brzo zaboravio na svoje doskorašnje kolege", navodi se u saopštenju.

"Da li je u pitanju loš rad ili zloupotreba malinara od strane Delića u proteklom periodu, sa namjerom da izgradi sliku požrtvovanog borca za ovu važnu granu poljoprivrede, ostavljamo građanima da sami prosude", dodaje se.

"Izgleda da su, po zamjeni malinjaka za fotelju, zamijenjeni i prioriteti aktuelnog državnog sekretara. Iako još uvijek u javnosti odzvanjaju riječi Delića, upućene ministru Jokoviću 2023. godine optužujući ga da malinare tjera sa vjekovnih ognjišta, postavlja se pitanje da li se Delić pridružio toj misiji? Na kraju, obistinila se stara narodna mudrost: ko ti puno obeća, tu malu korpu ponesi, a politika velikih zabluda već doživljava svoje poraze, od Ulcinja, Budve, preko Andrijevice, pa do Bijelog Polja", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.