Montefarm: Trudnice u Crnoj Gori nijesu bez lijeka progesterona

Montefarm: Trudnice u Crnoj Gori nijesu bez lijeka progesterona

Trudnice i pacijentkinje kojima je ljekar propisao hormon progesteron nijesu bez neophodne terapije, već samo jednog farmaceutskog oblika odnosno depo ampule - kazali su iz Montefarma, reagujući na informaciju koja je objavljena u pojedinim medijima da su trudnice ostale bez terapije.

Kako pojašnjavaju, trudnice kojima je neophodan hormon progesteron zbog određenih rizika imaju na raspolaganju Utrogestan 100 miligrama i 200 miligrama u dovoljnim količinama, koji se koristi oralno i vaginalno.

- Nabavka i isporuka ovog oblika progesterona su kontinuirane. Dešava se da ampule koje imaju produženo oslobađanje progesterona "Galenika" povremeno ne distribuira zbog problema u proizvodnji, što se uvijek rješava raspoloživim zamjenskim ljekovima. Trudnice u Crnog Gori imaju  dostupnu neophodnu terapiju samo u drugom farmaceutskom obliku - ističu u Montefarmu.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.