Adžić: Što nam je činiti da bi spasili Crnu Goru? Zakonski i stalni otpor okupatorima i asimilatorima Crne Gore i Crnogoraca

Adžić: Što nam je činiti da bi spasili Crnu Goru? Zakonski i stalni otpor okupatorima i asimilatorima Crne Gore i Crnogoraca

Piše: Novak Adžić, Predsjednik Crnogorske evropske partije

Govorim u ime Crnogorske evropske partije (CEP- a), partije koju predvodim. Bez dilema, jasno ovo pišem, sa ciljem da se, ako je moguće, a jeste, probudi svijest samosvjesnih Crnogoraca i Crnogorki, i jednako svih patriota Crne Gore, svih nacija i vjera, koji odbijaju, čak i u najgorem snu, košmaru, da pristanu na pripremanu i pripremljenu, koja je već u toku, novu puzajuću i tihu, bez otpora ,novu okupaciju i aneksiju Crne Gore.


Odbijmo, združeno, vjerujemo, s dignitetom, prkosom i ponosom, jer je to pitanje časti i osjećaja i samosvijesti o identitetu, ovu njihovu, odnosno, ove kentaurske i kolaborantske vlasti, zamku i podvalu, jer su oni samo emanirani kao sljedbenici političke “religije laži i podvala”, jeftini prepredenjaci i koristoljubive sluge i nesposobnjakovići, koje samo lične sinekure i apanaže zanimaju. A baš ih briga za Crnu Goru. Njima je domovina Crna Gora nevažna, ona im nije cilj i smisao, ona im je sredstvo samo za njihove prljave namjere oligarhijske i lične. Nama je domovina važna i njeno dobro, ali oni, vlastodršci nemaju ništa ispred sebe bez golu vlast i samoreklamu i lični profit.


Apelujem, legitiimno, formirajmo časni, ustavni, i zakonski, jedinstveni politički šanac odbrane Crne Gore. Oni su naumili da nas jašu, potlače, satru, subjugiraju, oni ponižavaju Crnu Goru, svakog dana, a mi se tome moramo, nolens-volens -suprotstaviti. Oni hoće potpuno i agresivno da vaskrsnu četničku ideologiju i nju stave na pijedestal, no mi im, koliko nas ima, a ima nas više no što oni misle i računaju, kažemo im (a taj glas crnogorskih patriota mora biti takav da kažemo: jedinistevo i gromoglasno i promptno): Ne damo Te Crna Goro. – Vučić ovđe nije gazda, Crne Gore biće vazda. Podsjećanje, malo povijesti može biti poučno: nekada su crnogorski ustanici, borci za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore, nakon 1918., klicali i bili u otporu okuptorskom i asimilatorakom zlu gromoglasni kad su poručvali: “Pašić ovđe nije gazda, Crne Gore biće vazda”, kao i onda, u isti vakat, kad su slobodari širom Crne Gore klicali: “Petar Zvicer, momak mladi, nepokoran srpskoj vladi”. Odbranimo Crnu Goru, zajedno, ustavno, zakonski i demokratski.
Mi iz CEPA eksplicitni smo u poštenom i zakonskom stavu:
Ne samo da nećemo prihvatiti tihu okupaciju, aneksiju i dobrovoljno ropstvo Crne Gore i Crnograca (jednako mislimo i na Crnogorke isto tako) nego jaso kažemo zlotvorima naše države i nacije, mirdonopski, okanite se demonskog toga nauma.


Nikad više 1918.
Crna Gora vječno treba da traje kao nezavisna država, demokratska, jednako iskonska postojbina, prigrljena za sve vjere i nacije koje žive u njoj i koji joj pripadaju.

Ako neko misli da će je živu ,dok je nas živih, i ne samo nas, sahraniti, zakopati u grob, a sa ciljem da bi beogradski režim i njegovi trabanti i sluge i plaćeni popovi crkve Srbije njoj obnanili kraj ili nekrolog, neka zaborave tu priču i odvratnu rabotu i komplotnični naum. Od toga neće biti ništa.


U svojstvu lidera Crnogorske evropske partije, poručujem, načelno, ali i konkretno, da oni koji bi malodušni bili u borbi za opastanak Crne Gore i njeno puno uskrsnuće i vječnost, (a u opoziciji su, formalno,ili stvarno, ovom sramotnom, kvislinškom režimu kojim ne upravlja premijer Spajić, već Vučićev vazal, obični paž Andrija Mandić i njegovi čauši.i kmetovi..) ne zaslužuju da se zovu vjernim sinovima Crne Gore.


Jer ,Crna Gora vazda i svuda se štititi i afirmisati mora. Branićemo Crnu Goru. I neka ale velikosrpske, koje jurišaju na Crnu Goru sa ciljem da je unište i pretvore u srbijansku (srpsku) provinciju, znaju da je Crna Gora odoljelja vjekovima, svim osvajačima i asimilatorima – pa će i njima, “modernima”.


Na kraju, poručujemo:
Okupatorska kapela Aleksandra Karadorđevića iz 1925., neće se vraćati na vrh Lovćena, dok je živih pravih i temeljanih, autohtonih Crnogoraca. Može jedino, što sam ranije, decenijama, isticao, pisao o tome mnogo puta, samo preko nas, koji slično ili isto mislimo i djelamo – mrtvih. Ovo nije prijetnja, ovo je dobronamjeran apel, upozorenje i poziv na razum i uvid u realnost. Ljudski apel na razum. Okanite se ćorave rabote i zlog plana.
To nije moguće, da se učni, što Andrija Mandić predlaže sad, bez jedino nasilno. A to bi bilo pogubno, fatalno, ne daj Bože…. Budimo za mir, razum i poštujmo pravni poredak i uvažimo realnu zbilju.

Ne činimo ono što ne valja.
Sve za Crnu Goru a Crnu Goru ni za što!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.