Nikolić: Đukanović bio meta i 2016, neophodno zaštiti život bivšeg predsjednika da ne bismo svjedočlli scenama iz SAD

Nikolić: Đukanović bio meta i 2016, neophodno zaštiti život bivšeg predsjednika da ne bismo svjedočlli scenama iz SAD

Poslanički klub Demokratske partije socijalista zahtijeva od nadležnih državnih organa, prije svih Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Tužilaštva da sa posebnom pažnjom tretiraju uznemirujuća obavještajna saznanja da se planira atentat na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopštio je šef kluba poslanika DPS Andrija Nikolić.

"Činjenica da Uprava policije nije bila informisana da je ANB u posjedu operativnih saznanja o tome da određena lica pripremaju ubistvo bivšeg predsjednika Đukanovića, govori o tome da je sistem bezbjednosti u Crnoj Gori potpuno razvaljen i da ta okolnost pogoduje onima koji planiraju takav zločin. Da stvar bude gora, niko od čelnika sektora bezbjednosti nije našao za shodno da objasni građanima zašto je smanjen broj pripadnika obezbjeđenja bivšem predsjedniku Crne Gore, ako se zna, i to na osnovu podataka zapadnih bezbjednosnih službi, da se Đukanovićevo ubistvo planira još od 2016. godine", navodi Nikolić.

To što je, navodi on, neko unutar službi bezbjednosti Crne Gore procijenio da prijetnja izvršenjem arentata na Đukanovića više ne postoji i da mu treba smanjiti obezbjeđenje, kao i to što se nakon 2020. intenzivirala kampanja kriminalizacije Mila Đukanovića kako bi se poništile tekovine vlasti koju je personifikovao u doba najveće emancipacije Crne Gore, posljedica je slabosti države, ali i loše namjere nove vlasti. 

"Nije normalno da se povodom slučaja koji je uznemirio crnogorsku javnost, ali i nakon nedopustive konfuzije u bezbjednosnom sektoru, ne oglašavaju koordinator Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnog sektora i predsjednik vlade. I to ubjedljivije od svega govori o eroziji našeg političkog i bezbjednosnog sistema. Kad se tome doda da su mnogi profesionalci iz bezbjednosnog sektora uklonjeni iz sistema, a da su u međuvremenu promovisani politički podobni kadrovi, legitimiše se dilema: da li su naše bezbjednosne službe naše, ili ekspoziture većih bezbjednosnih sistema iz regiona", poručuje Nikolić.

Nadležni organi Crne Gore duguju, prema riječima Nikolića,  odgovore na brojna pitanja.

"Svakako ćemo u sklopu parlamentarne istrage preispitati njihovo postupanje. U ovom trenutku, važno je preduzeti sve neophodne mjere, kako bi se zaštitio život bivšeg predsjednika Crne Gore i članova njegove porodice, da ne bismo svjedočili scenama koje smo rano jutros gledali u Sjedinjenim Državama", poručuje Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.