DPS: ANB prećutao informaciju o pripremi atentata na Đukanovića, sektor bezbjednosti u potpunom rasulu

DPS: ANB prećutao informaciju o pripremi atentata na Đukanovića, sektor bezbjednosti u potpunom rasulu

Još jedan pokazatelj u kakvom stanje je bezbjednosi sektor Slučaj o kojem je juče obaviještena crnogorska javnost, a koji se tiče informacije o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, još jednom je pokazao u kakvom stanju se nalazi sektor bezbjednosti, kazali su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

U toj partiji su ukazali da, nakon što su dvije ključne institucije koje treba da brinu o sigurnosti građana - Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije, saopštili dijametralno suprotne informacije o ovom događaju, istina polako počinje da izlazi na površinu.

- Dakle, Agencija za nacionalnu bezbjednost, po sopstvenom priznanju, danima je imala u posjedu opetativne informacije da se na predsjednika Đukanovića priprema atentat, ali sa njima nije upoznala Upravu policije, već je to učinila tek nakon što je informacija objavljena u medijima. Paralelno sa tim, policija je ukinula dnevno obezbjeđenje stana u kojem Đukanović živi olakšavajući na taj način da se zlokobni naum dovede do kraja - saopšteno je iz DPS-a.

Posebno nevjerovatno u čitavom slučaju je, napominju u toj partiji, da je u petak održana sjednica BOK-a (Biroa za operativnu koordinaciju) čija je uloga upravo koordinacija između organa koji se bave sektorom bezbjednosti, a da atentat na bivšeg predsjednika države nije ni pomenut - "iako su direktor ANB i UP sjedjeli jedan do drugog, o čemu govore i fotografije sa navedenog sastanka".

- Da li u svemu ovome ima konspiracije i skrivenih motiva - ostavljamo javnosti da sudi. Ono što je svakako jasno jeste da se sektor bezbjednosti u potpunosti raspao i da će mu u godinama pred nama biti potrebna radikalna rekonstrukcija - naglašeno je u saopštenju.

Demokratska partija socijalista poručuje da će nastaviti da prati slučaj i promptno obavještavati javnost o svim relevantnim informacijama.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.