Sraman čin srbijanske diplomatije: Za 11. juli uputili protestnu notu BiH

Sraman čin srbijanske diplomatije: Za 11. juli uputili protestnu notu BiH

Na adresu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine stigla je na 11. juli. protestna nota Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije.

"Samo slanje note na 11. juli, bolni datum u historiji Bosne i Hercegovine, predstavlja uvredu, kako za žrtve i porodice, tako i za sve Bosance i Hercegovce. Političke elite ustrajno nastavljaju zalagati čitav srpski narod u odbrani genocidnih politika i nastavljaju negirati genocid", saopćeno je iz bh. ministarstva.

Države članice UN-a koje poštuju međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava kao temeljnoj vrijednosti, poštujući Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i pozitivne diplomatske prakse, ne komuniciraju na način kako je to navedeno u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

"Stoga, dostavljeni politički pamflet pun historijskog revizionizma, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbilo je primiti", zaključeno je.

Na čelu Ministarstva vanjskih poslova Srbije je Marko Đurić koji je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem lobirao protiv donošenja Rezolucije u Srebrenici.

Podsjetimo, proteklog 11. jula obilježena je 29. godišnjica genocida u Srebrenici. U maju ove godine u Generalnoj skupštini UN-a izglasana je Rezolucija koja 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.