Živković čestitao 13. jul: Ponosni na svoju prošlost nastavljamo da se borimo za budućnost kakvu zaslužujemo

Živković čestitao 13. jul: Ponosni na svoju prošlost nastavljamo da se borimo za budućnost kakvu zaslužujemo

Svim građankama i građanima Crne Gore u svoje ime i u ime Demokratkse partije socijalista čestitam 13. jul, najveličanstveniji datum u našoj istoriji - poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

Ukazao je da su na današnji dan na Berlinskom kongresu velike sile priznale nezavisnost i državnost Crne Gore - što je bio prvi korak ka stvaranju građanskog multietničkog društva, na čiji smo karakter i danas, kako je istakao, zajednički ponosni.

- On je izdržao i izdržaće, uvjeren sam, sva iskušenja i u onim najtežim vremenima. Crnogorska savremen državnost temelji se i na pokretu uspostavljenom 13. jula 1941. kada je slobodarska i antifašistička Crna Gora krenula u odlučnu borbu za nacionalno oslobođenje i državno ime koje joj je nepravedno ukinuto 1918. godine. Trinaestojulskim ustankom Crna Gora je stala je na pravu stranu istorije i svrstala se u antifašistički blok, odlučna da se izbori za ideju na kojoj počiva savremena Evropa. Crnogorski antifašizam izrodio je vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora - nezavisna, međunarodna priznata, članica NATO-a, posvećena EU vrijednostima i članstvu u EU - naveo je Živković.

13. jul je tu, kaže, da nas podsjeti da narod koji bilježi ovakve istorijske pobjede, ne može zalutati na pogrešan put.

- Ponosni na svoju prošlost, nastavljamo da se borimo za budućnost kakvu zaslužujemo. Da je vječna Crna Gora! - zaključio je Živković.

Izvor:Pobjeda

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.